5fd92ffe19022

Skidorter

Tappade pistol i krasch – återfunnen bland hittegodset

Att tappa en skida vid en krasch kan vara ångestfyllt. Föreställ dig då att du tappar din Glock. Det var vad som hände en skidåkare i Jackson Hole.

Text: • 2016-01-18 Uppdaterad 2016-01-18

Den bisarra händelsen utspelades sig i helgen då en skidåkare från Wyoming tappade sitt handeldvapen efter en krasch i Jackson Hole.
Skidåkaren berättade för den lokala sheriffen att han:
Åkte skidor med vapnet i en axelhölster och att vapnet föll ur efter att han kraschade ganska hårt, men att han inte märkt något”. 

Vapnet var även fulladdat och hade lätt kunnat hamna i händer på fel person, men turligt nog fick den här sagan ett lyckligt slut.
Vapnet återfanns av två lediga poliser när den ena av dem råkade åka rakt över metallen(dock ännu oklart vilka skador skidorna ådrog sig). 

Tappade pistol i krasch – återfunnen bland hittegodset
Jackson Hole är en USA:s mest klassiska skidorter och firar i år 50 år som skidort.

Trots att ingen kom till skada var skidortens säkerhetsansvariga inte allt för nöjda med situationen.
– Vi rekommenderar inte folk att bära vapen på berget, vi rekommenderar istället andra typer av säkerhetsutrustning, säger Jon Bishop, chef över risk- och skyddsutrustning i Jackson Hole. 

I och med det ses som en rättighet att bära vapen i USA bröts varken någon lag eller regel och mannen fick tillbaka sitt vapen efter att han gått till hittegodshörnan och frågat efter den – en inte helt optimal lösning på händelsen menar säkerhetsansvariga.
– Händelsen är alarmerande, andra tillägget(i den amerikanska konstitutionen red anm.) och lagar i Wyoming gör det osannolikt att orten skulle förbjuda vapen, säger Bishop. 

Skogstokig – världens bästa skogsåkning


Hur skidåkare låter en riktigt bra puderdag


Här blir kultspelet till blodig verklighet


Text: • 2016-01-18
SkidorterJackson HoleUSA

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen