5fd92ffd0ba03

Skidorter

Snowboardåkare puttades av liften av skidåkare – föll 7 meter.

Rivaliteten mellan skidåkare och snowboardåkare har pågått sedan urminnes tider – och den ser ut att fortsätta ett tag till. I Aspen Highlands, Colorado, puttades nämligen en snowboardåkare av liften av en skidåkare.

Text: • 2016-01-20 Uppdaterad 2016-01-20

Det var i söndags som rivaliteten återupplivades rejält efter att ha legat i dvala under en längre tid. Enligt tidningen Post Independent i Gleenwood Springs störtade snowboardåkaren Seth Beckton sju meter efter att han blivit puttad av fyrstolsliften i Aspen Highlands av en skidåkare.
– Jag trodde seriöst att jag skulle dö för jag visste inte var i liften vi befann oss. Det är inte särskilt kul att veta att någon kan göra så här, säger Seth Beckton till GearJunkie.

På sin Facebooksida skriver Beckton att han och skidåkare börjat diskutera om skillnaden mellan puderåkning på snowboard och skidor i liften upp. Incidenten ska ha skett efter att Beckton förklarat att: ”För att du ska få bröst-djup puder behöver du ligga på kant”.

WARNING! Be on the lookout for a skier chucking snowboarders off chairlifts. Yes, this is real.. Happened to me today…

Posted by Seth Beckton on Sunday, 17 January 2016

Den tämligen oskyldiga kommentaren fick skidåkaren att reagera starkt: ”Gör du narr av mig?”, varpå en förvirrad Beckton svarat: ”Inte riktigt…men kanske.”

Skidåkaren svarade då snabbt: ”Om du tycker det är roligt, tror du att det här är roligt?” och puttade av snowboardåkaren från stolsliften. Beckton föll uppskattningsvis mellan 6-7 meter men landande lyckligtvis oskadd i pudersnö – men istället för att anmäla händelsen direkt fortsatte Beckton sin dag med att åka puder.

Snowboardåkare puttades av liften av skidåkare – föll 7 meter.

När han nu reflekterar över skeendet önskar han att han anmälde händelsen direkt. Han berättar också att ytterligare en person befann sig på stolsliften och därmed bevittnade händelsen, men att han samtidigt inte är säker på om förövaren och personen var vänner.  

Här kan du läsa hela artikeln hos Post Independent: Skier reportedly pushes snowboarder off Aspen Highlands chairlift.

Skogstokig – världens bästa skogsåkning


Tappade pistol i krasch – återfunnen bland hittegodset


5 saker vi tar med oss från Tanner Halls intervju i High Times


Text: • 2016-01-20
SkidorterAspenSnowboardUSA

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen