5fd92feca3ae5

Skidorter

Snart öppnar Riksgränsen portarna för säsongen

Snödjupet ligger på 1,2 meter och allting pekar mot en kanonsäsong. Nu laddar Riksgränsen inför säsongspremiären den 19 februari.

Text: • 2016-02-02 Uppdaterad 2016-02-02

– Det ska bli roligt att säsongen ska börja. Jag pratade precis med fjället och snödjupet ligger 1,2 meter, säger Ann-Marie Mäki, marknadschef vid Riksgränsen.

Allting pekar mot en kanonsäsong. Häromdagen drog en storm in över byn vilket gav ännu mer snö och beläggningen på hotellet är stor. Framåt vårkanten vankas även NM och King of the Hill – som förövrigt firar 20års-jubileum.
– Vi har två veckor i maj där vi har ett par events, däribland NM och King of the Hill. Det ska bli jätteroligt med tävlingarna och det kommer komma en hel del folk. Med King of the Hill blir det som en reunion för alla åkare som varit här förr.

Den stora skidnyheten i Riksgränsen i år är annars lavinprognoserna. På lavinprognoser.se kan alla åkare som rör sig utanför det vanliga skidområdet ta del av den nya lavininformationen.

De stora nyheterna för i år är att möjligheterna till god mat och fina middagar har utökats.
– Nytt för i år är att vi kommer ha grillbuffé och lunchservering på hotellet. Sen satsar vi på att servera fjällvärldens bästa frukost, säger Ann-Marie.

Sen satsar man även på ett nytt koncept med pianobar.
– Pianobaren kommer finnas i lobbyn på hotellet i Riksgränsen. Den kommer fungera som en liten afterski, och senare på kvällen omvandlas den till Happy Ski Lounge för att få upp pulsen lite.  

Tidigare har i vintern berättade vi nyheten att Riksgränsen öppnade upp sitt hotell för 600 flyktingar som behövde hjälp – och reaktionerna från skidsverige har varit väldigt positiva.
– Det har varit väldigt positiv reaktioner. Många har sett som bra att vi kunnat hjälpa till när vi ändå hade en anläggning som stod tom. 

Legenden om Riksgränsen


Guide: Så tvättar och impregnerar du dina GORE-TEX-kläder


Liftwaffe – Åka Skidors guide genom lift-djungeln


Text: • 2016-02-02
SkidorterRiksgränsen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen