5fd92fccdd967

Skidorter

Så kommer Kungsberget byggas ut

Kungsberget ska byggas ut för 180 miljoner kronor inför säsongen 2016/17. Så här ser planerna ut för vad som ska bli Sveriges nya skidort.

Text: • 2016-03-02 Uppdaterad 2016-03-02

För två veckor kunde vi rapportera om Branäsgruppens planer på att bygga ut Kungsberget från skidområde till skidort. Totalt ska 180 miljoner kronor investeras i byggnationerna redan i år, en investering som en gång för alla ger Kungsberget status som skidort.

Bland investeringarna syns bland annat Sveriges fjärde 8-stolslift som ska bli placerad i hjärtat av anläggningen. Den 950 meter långa liften ska ge access till hela skidområdet och kommer kunna hantera 4000 personer/timma, och resan till toppen kommer ta strax över tre minuter. 
Släpliftarna som heter Kungsliftarna, dem kommer att ersättas av den här liften och sedan kommer släpliftarna flyttas till andra sidan av berget där vi bygger ett helt nytt skidområde”, säger Mikael Elford, marknads- och försäljningschef på Branäsgruppen, till Freeride.se

Så kommer Kungsberget byggas ut
Foto: Kungsberget.se

Även fyra nya nedfarter ska inrättas i ett nytt område som kommer bli kallat ”Kungsberget Södra”. Nedfarterna kommer vara röda och blåa, och det nya skidområdet på 16 hektar och ger Kungsberget en total åkyta på 68 hektar, en ökning av åkyta på 35 procent.

Så kommer Kungsberget byggas ut
Foto: Kungsberget.se

Hus med alldeles egna skidbackar till salu


Kina vill bygga världens högst belägna skidort – i Tibet


Bluehouse Skis skänker bort hela företaget


Text: • 2016-03-02
SkidorterBranäsKungsberget

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen