5fd92f9ec75e6

Nyheter

Kläppen bygger sin första gondol

Det är den största investeringen i Kläppens historia – en satsning som sätter avtryck i den svenska skidbranschen. Nästa säsong ska en toppmodern gondolbana stå på plats på skidorten.

Text: • 2016-04-25 Uppdaterad 2016-04-25

– Detta är en dröm vi skissat på under flera år. Vi för in lite av alpernas bekvämlighet och upplevelse i Sälenfjällen och tror att gondolen kommer att öka attraktionskraften för hela regionen. Gondolen blir ett landmärke, säger Gustav Eriksson, tillträdande VD på Kläppen.

Bygget är planerat att starta senare i vår och ska, om alt går som det ska, stå färdig i mitten av december i samband med säsongspremiären. Investeringen är en av skidortens största någonsin och projeketet är beräknat att kosta runt 90 miljoner kronor.

Kläppens gondol

Märke: Doppelmayr
Kapacitet: 2400 personer i timmen.
Övrigt:Banan har 47 gondoler, där varje gondol rymmer 10 personer. I Sverige finns totalt 3 gondoler, detta blir den första i Sälenfjällen.

Varje gondol rymmer tio personer och alla sitter bekvämt på eluppvärmda säten, vilket kommer vara skönt under kalla dagar. Gondolen är driftsäker och tål vind och kyla på ett bättre sätt än den befintliga stolbanan.
– Färden upp blir en upplevelse i sig. Gondolen har fönster från golv till tak som ger milsvid utsikt ända bort till Norge. Skidor och snowboards placeras på utsidan och gästerna färdas bekvämt och tryggt.En skidlärare kan få med sig en hel barngrupp till toppen, och man når nästan alla anläggningens pister som för övrigt har Sälens högsta fallhöjd i ett liftåk, fortsätter Gustav Eriksson.

Förutom skidgäster möjliggör gondolen för helt andra grupper att ta sig till toppen.
– Det går enkelt att köra in en barnvagn eller rullstol, så fler får tillgång till utsikten och kan ta en fika i Toppstugan. Sedan har vi våra längdskidåkare som smidigt tar sig upp till Toppspåret. Vi tittar på att skapa ett utbud av aktiviteter på toppen som gör det värt att besöka oss året om.

Kläppen bygger sin första gondol
Kläppen bygger sin första gondol
Kläppen bygger sin första gondol
Kläppen bygger sin första gondol

Kang – den svenska miljöstaven som ska revolutionera marknaden


Så kommer Kungsberget byggas ut


8 skidorter nära dig


Text: • 2016-04-25
NyheterSkidorterIntervjuKläppenSälen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen