Jackie Paaso är ute och testar försäsongssnön i Åre. Bilden är tagen den 7/11. Foto: Reine Barkered.

Nyheter

Datum bestämt: Då öppnar Åre!

Snömolnen har pudrat den svenska fjällvärlden och har gett flera rekordtidiga premiärer. Nu är det bara dagar kvar till att jämtländska Åre öppnar.

Text: Mattias Björklund • 2016-11-14 Uppdaterad 2016-11-14

Det har snöat på bra över hela Sverige. Dessutom har kylan varit stabil. Det har gjort att Sveriges skidanläggningar kunnat producera snö i princip dygnet runt. Det har gett resultat och flera rekordtidiga premiärer. Idre, Ramundberget, Funäsdalsberget, Vemdalen och Kåbbdalis har redan öppnat för säsongen. På lördag den 19 november gör Åre kvintetten sällskap med sin säsongspremiär.

Sedan några veckor har vi kunnat se snöiga bilder från skidåkare som för egen maskin tagit sig upp på Åreskutan och testat den första snön. Men till helgen går alltså liftarna igång.

Här är liftarna och pisterna som kommer att vara de första att öppna i Åre kommande helg:

  • Hamreliften (D2) med Hamrebacken som nedfart. Öppen 9.30-15.00, öppnar för säsongen dagligen.
  • VM8:an (Å22) med Gästrappet, Åreleden samt Långsvängen som nedfarter. Öppen 8.00-16.30, öppnar för säsongen dagligen.
  • Rödhakeliften (Å16) med Rödhaken som nedfart. Öppen 9.30-15.00 lördag & söndag fram till 17 december. Rödhakeliften är alltid en gratislift.
  • Bräckeliften (Å21) till stolpe 3 med ”The Garden” (en av Åres snow parks) som nedfart. Öppen 9.30-15.00 lördag & söndag fram till 17 december.

– Fantastiskt kul att vi har fått så mycket snö i stora delar av landet redan nu! Det är härligt att se hur barn och vuxna hittar snöglädjen och ivern att ta sig ut i friska luften igen efter en mörk höst, säger Linda Morell, pr-chef på Skistar i ett pressmeddelande.

Snön har även vräkt ned över Sälen den senaste tiden. Det gör att delar av Lindvallens skidområde öppnar redan nu på fredag den 18 november.

Datum bestämt: Då öppnar Åre!
Även Sälen har fått mycket snö. Det gör att Lindvallen öppnar nu på fredag den 18 november. Foto: Gustaf Lindvall.

Text: Mattias Björklund • 2016-11-14
NyheterSkidorterÅreSälen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen