5fd92ef28926e

Skidorter

Vemdalen öppnar i helgen

Nu är vintern här på riktigt. Till helgen öppnar Vemdalen och Trysil för skidåkning och snart är det dags för vinterns första skidtestarhelger.

Text: Gabriella Edebo • 2017-11-14 Uppdaterad 2017-11-14

Redan den 20e oktober startade Idre Fjäll igång sina liftar för skidklubbar och alpina landslag som kunde komma igång med träningen på hemmaplan redan så tidigt tack vare att anläggningens nysatsningar på ny teknik. Över sommaren har de sparat snö från den gångna säsiongen och dessutom investerat i moderna snöläggningssystem som kan producera snö även vid milda temperaturer. Sedan höstlovet har de nu även öppet för allmänheten.

Även Kåbdalis en aning längre norrut har haft öppet sedan den 28e oktober och Ramundberget börjar nu på fredag att hålla öppet under fredag-söndag varje vecka nu under försäsongen. Öppning är även på ingång i bland annat Hemavan, Kittelfjäll och på många fler orter runt om i landet.

Vemdalen öppnar i helgen
Ramundberget från ovan för några dagar sedan.

Skidtestarhelgerna drar igång redan nästa helg den 23-26 november. Vemdalen och Trysil är först ut och därefter följer Sälen och Hemsedal Den 30 november – 3 december, följt av Åre den 7-10 december.

”Vi har fått oerhört mycket frågor om öppning senaste veckorna så längtan efter snö och skidåkning är stor i hela Sverige” säger Linda Morell, pr-chef på SkiStar.

Vemdalen öppnar i helgen
Snökanonerna går för fullt runt om i den Svenska fjällvärlden

Text: Gabriella Edebo • 2017-11-14
SkidorterSkidtestVemdalen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen