Webbkamera över Portes du Soleil.

Alperna

Stor lavinfara i Alperna

Lavinfaran i Alperna fortsätter att vara stor. Under de senaste dygnen har det kommit upp emot 150 centimeter nysnö på flera orter. Med stora mängder snö ökar också riskerna för de som åker utanför pisten.

Text: • 2015-02-04 Uppdaterad 2015-02-04

Snötäcket är ostabilt i stora delar av Alperna och mer snö är på väg, större mängder ska falla i södra Alperna och i östra Österrike. Det ska snöa till början av nästa vecka.

Åkare fångad av stor lavin under FWT
Stor lavinfara i Alperna
Under de fyra kommande dagarna förväntas södra Alperna och delar av östra Österrike få uppåt en meter snö. Foto: Skärmdump wepowder.com

Med snöfallen kommer också lavinriskerna. För fem dagar sedan rapporterade vi om att 42 personer hade omkommit i laviner i Alperna hittills i vinter. I dag är siffran uppe på 56 personer.

Laviner – en lektion i överlevnad
Stor lavinfara i Alperna
Här har lavinolyckorna med dödlig utgång inträffat.

Snön och vintern kom sent till Alperna och därför har det varit mycket temperaturväxlingar och snöfall som lett till stor lavinfara. Ignorera inte varningarna i jakten på puder.

Med rätt kunskap, lavinutrustning och hjälp av professionella guider kan faran minimeras.

 

Gigi Rüf i stor lavin i Alaska

Text: • 2015-02-04
AlpernaLavinsäkerhet

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen