Courmayeur, höjdaren på Monte Biancos sydsida. Foto: Louis Garnier/Click on the Mountain

Alperna

Comeback och nya orter bland Alpresorna

Zell am See, Les 2 Alpes och Courmayeur är tre nyheter i skidresebolaget STS utbud till vintern. Klassiker på löpande band med andra ord.

Text: Tobias Liljeroth • 2015-10-01 Uppdaterad 2015-10-01

Pressmeddelande STS Alpresor

Den snösäkra klassikern Zell am See är äntligen tillbaka i STS Alpresors program när Nordens största skidresearrangör firar 40 år. Med maffig åkning på hög höjd, bra hotell och charmig atmosfär lockar den österrikiska pärlan både nybörjare och proffs.

Andra nyheter i det breda programmet är det enorma Les 2 Alpes och legendariska Courmayeur vid foten av Mont Blanc.  

Lagom till 40-årsjubileet toppar STS Alpresor med det bredaste utbudet någonsin – inte mindre än 22 orter finns i programmet. Med direktflyg och egna transferbussar till samtliga orter i Europa. 

Österrikiska Zell am See är tack vare sitt nordliga läge, den höga höjden och inte minst Kitzsteinhorn-glaciären en av Alpernas mest snösäkra orter. Något som gör denna klassiker till ett säkert kort för inte minst de första resorna på säsongen. Den charmiga och genuina byn är full av atmosfär och det vidsträckta skidområdet passar såväl proffs som nybörjare. 

Les 2 Alpes rankas som en av Europas tio bästa skidorter. Berömt för en av världens längsta pister med en fallhöjd på otroliga 2 300 meter. Lika berömd är deras Snowpark dit proffs från hela världen kommer för att hoppa och göra tricks. Högst upp i systemet på glaciären är Les 2 Alpes sammanlänkat med den mytomspunna extremorten La Grave.  

Den italienska pärlan Courmayeur ligger vid foten av Mont Blanc, eller Monte Bianco som italienarna säger. Hit kommer skidälskarna för att njuta av soldränkta, breda och välpreparerade pister. Minst lika mycket lockar naturligtvis det italienska köket – i och utanför backen. 

På hotellsidan är totalrenoverade Hotel Eden Rock i österrikiska Bad Gastein den största nyheten. Hotellet har ett utmärkt läge mitt i Bad Gastein och stoltserar med byns kanske mest besökta restaurang – italienska Angelo, som öppnade förra vintern. Hotellet har drygt 100 rum som alltså kommer att vara helt nyrenoverade när de första gästerna anländer i vinter. 

Med direktflyg till hela fyra olika flygplatser (Genevé, Turin, Innsbruck och Salzburg) blir transfern kort och smidig oavsett vilken av STS Alpresors 22 orter man väljer att åka till. Avgångar finns från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn.

– Vi har ett bredare utbud än någonsin. Med dessa tre nyheter kan våra gäster välja mellan 22 orter i fyra olika länder i Alperna och Dolomiterna. Hotellstandarden är genomgående hög och nytillskottet Eden Rock passar perfekt in med sin moderna men ändå gemytliga känsla, säger Peter Johnson, VD för STS Alpresor. 


Text: Tobias Liljeroth • 2015-10-01
AlpernaCourmayeurLes 2 AlpesZell am See

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen