5fd92ff68a462

Alperna

Snart är vintern tillbaka i Alperna!

Ett varmluftområde har gjort att snöande avtagit i stora delar av alperna. Nu är det på väg bort – och snön på väg tillbaka.

Text: • 2016-01-28 Uppdaterad 2016-01-28

Ett varmluftsområde har förstört alla snöchanser i alperna de senaste veckorna – men håll ut, kalluft är på väg in. Den dominerande västerländska jetströmmen är blockerad från att komma in västerifrån och måste uppom Skandinavien innan de sveper in över alperna.

Snart är vintern tillbaka i Alperna!
Hur NAO-index förväntas att se ut. För alla snöälskare är den nedåtgående trenden något positivt för det betyder mer snö. Klicka på bilder för att se 7-, 10- och 14-dagars-prognoserna.

Visserligen betyder det 6-7 dagar av väntan innan snö återigen börjar falla över skidorterna, men det positiva i det hela är att den kalla polarluften kommer innebära massor av snö!
Det kommer med andra ord bli en perfekt start på februari för dem som bokat en resa ner till alperna. 

Snart är vintern tillbaka i Alperna!
Klicka på bilder för snöprognoser för fler skidorter.

Om du inte orkar vänta så är Norge platsen att vara just nu. Som vi kunde berätta tidigare i veckan så väntas det stora snöfall i Vestlandet under de kommande dagarna.

Ny puderfest i Norge – 70 centimeter väntas


Liftwaffe – Åka Skidors guide genom lift-djungeln


Tips & Trix: Så tar du på dig skidorna när det är brant


Text: • 2016-01-28
AlpernaSnöVäder

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top