5fd92fcee45ef

Alperna

Nya snöfall på väg in över alperna

Årets vinter har varit en bergochdalbana av höga temperaturer och episka snöfall. Efter en ny värmebölja väntas nu nya stora snömängder i alperna.

Text: • 2016-03-01 Uppdaterad 2016-03-01

Alperna såg en historisk dålig start på säsongen och stora delar av Europas skidorter upplevde vårvärme långt in i december. Sen kom januari och under ett par veckor snöade meter efter meter.

Efter en ny, men dock kortare värmebölja, väntas nu nya stora snömängder i stora delar av alperna, framför allt Italien och Frankrike.

Italien har sett stora snömängder falla den senaste veckan och det ser ut att fortsätta. Monte Rosa fick förra veckan upp mot en och halv meter vilket gladde pudertorskarna. 

Även Italienska Piedmont fick stora mängder snö den gångna veckan. 

Il a un peu neigé en Italie hier… Source meteoweb.itles prévisions neige dans votre station : www.skipass.com/meteo/

Posted by skipass.com on Monday, 29 February 2016

Enligt WePowder är det orterna kring Mont Blanc så kommer bli de stora vinnarna i veckan, med upp mot en och halv meter nysnö att vänta. Även Engelberg ser ut att få en hel del ny pudersnö att leka med. 

Nya snöfall på väg in över alperna
Klicka på bilden för fler snörapporter på fler av alpernas skidorter.

Solchanserna kommer dock lysa med sin frånvaro så länge snö vräker ner. Först om 4-5 dagar ser det ut att klarna upp så att solen kan titta fram. Med andra ord är det skogsåkning som rekommenderas för alla som kommer befinna sig i ovannämnda orter de kommande dagarna. 

Nekades plats i FWT i Chamonix – tar revansch med eget spektakulärt åk


Jackan med inbyggd ABS airbag


Livet på topp i Europas högst belägna hotell


Text: • 2016-03-01
AlpernaChamonixCourmayeurEngelbergFrankrikeItalienPuderSchweizSnöVäder

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen