5fd92fa6efbf6

Alperna

Efter El Nino: Nu förväntas lillasyster vara på gång

Årets El Nino var historiens starkaste – nu vill La Nina också vara med och leka.

Text: • 2016-04-18 Uppdaterad 2016-04-18

Beroende på vem du frågar, och var du bor, så var årets El Nino en skänk från ovan. Men som vi har kunnat förklara tidigare under säsongen, så efterföljs El Nino allt som oftast av La Nina, ett väderfenomen som kan bidrar med en hel del snö även det.

Enligt NOAA(National Oceanic and Atmospheric Administration) pekar rapporter på att El Nina kommer att börja bildas de kommande sex månaderna, och den kommer vara som bäst/värst i slutet av året.

Värt att påpeka är att Squaw Valley fick 20,5 meter snö senaste det var La Nina-säsong 2010/2011. 

Efter El Nino: Nu förväntas lillasyster vara på gång

Hur kommer det här påverka Alperna?
Medan El Nino har visat sig påverka vädret i stora delar av Europa, och så också Alperna, har La Nina svårt att göra detsamma – åtminstone vad det gäller temperaturen.

Vad det däremot påverkar är nederbörden, vilket kan komma att gynna de västra delarna av alperna. Som ni kan avläsa av bilderna kommer nederbörden att öka i Spanien och i vissa delar av Alperna perioden september till november. Samma period under El Nino rådde det torka i stora delar av Europa på grund av höga temperaturer.

Efter El Nino: Nu förväntas lillasyster vara på gång
Efter El Nino: Nu förväntas lillasyster vara på gång

Ska påpekas att det här är rapporter och därmed inte hundra procent tillförlitliga. Men om man ska efter historien så är det störst chans till rejäla snöfall i de nordvästra delarna av USA, i Kanada och i Alaska kommande säsong. 

8 prylar för de stora bergen


On the road – Washington


Volant Spatula – skidan som förändrade allt


Text: • 2016-04-18
AlpernaKanadaPuderUSAVäder

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen