Mattias Hargin njuter av den nyfallna aprilsnön. Foto: Johan Axelsson @ Mattias Hargin Blogg

Alperna

Nu kommer det – aprildumpet!

Sjukanmäl dig, lämna ungarna hos mor- och farföräldrarna och slit fram skidutrustningen igen. Till helgen anländer ett rejält aprildump.

Text: • 2016-04-20 Uppdaterad 2016-04-20

De senaste dagarna har det fallit en hel del snö i alperna och alla säsongare som befinner sig på plats är säkerligen ute och firar med ett par härliga pudersvängar. 

@vinyljohan is wishing everyone a good start of the week from @engelberg.titlis. #engelberg #switzerland #powder #snowboarding

Ett filmklipp publicerat av Oskar Enander Photography (@oskar_enander)

Men misströsta inte, nu har även du chansen att uppleva säsongens sista puderdagar. Till helgen vankas det nämligen rejält med snö, framför allt i de Schweiziska alperna samt i Chamonix. 

Nu kommer det – aprildumpet!

Förvisso råder vår-temperaturer runt om i dalgångarna, så ju högre upp du kan komma desto bättre. Samtidigt ska man komma ihåg att den starka solen har en stor påverkan på snöförhållandena, och som vi sorligt var tvungna att konstatera igår så leder det till hög lavinrisk

Så ta det försiktigt sista veckorna och dagarna av säsongen.

Bildspecial: Stryn redo för sommarsäsong


Vårskidåkning – en bruksanvisning


Text: • 2016-04-20
AlpernaChamonixPuderSchweizSnöVäder

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen