Foto: STS Alpresor

Alperna

STS Alpresor öppnar nytt hotell i Italien

Sol, magiskt gott kaffe och Alpernas i särklass bästa mat - inte så konstigt kanske att just Italien verkar vara ett av vinterns populäraste resmål.

Text: Åka Skidor • 2017-10-02 Uppdaterad 2017-10-02

STS Alpresor är sedan 1976 Nordens största arrangör av resor till Alperna och driver dessutom 6 hotell i Österrike sedan tidigare. Nu inför den kommande säsongen öppnar de även ett nytt hotell i Italienska Cervinia.

STS Alpresor öppnar nytt hotell i Italien

Hotel Marmore är helt nyrenoverat och beläget mitt på huvudgatan i skidorten Cervina som är sammankopplat med Zermatt i Schweiz. Hotellet kommer att ha 67 rum inredda i rustik Aosta-stil och restaurangen kommer servera Italiensk mat med lokala råvaror och viner direkt från Aostadalen. Trots att hotellet ännu inte öppnat är stora delar av vintersäsongen redan slutsåld, och många står på väntelista för att få testa det nya hotellet. 


”Precis som för alla våra andra hotell vill vi att Hotel Marmore skall upplevas som ett andra hem i Alperna med en familjär och avslappnad stämning, men med hög service och kvalitet. Vi är väldigt glada över att intresset för hotellet är så stort” säger Peter Johnson, VD på STS Alpresor. 


STS Alpresor öppnar nytt hotell i Italien
Ett av rummen i det nyrenoverade hotellet

Förutom det nyöppnade hotellet berättar Peter att intresset för just Italien har ökat enormt de senaste åren. En annan nyhet inför vintern 2018 blir resor till Canazei som tillhör ett av världens största skidsystem i Italienska Dolomiterna. Byn med 4000 invånare har många trevliga hotell och barer och liftkortet Dolomiti Superski bjuder på oändliga pister och soliga lunchrestauranger. 


En annan nyhet är doldisen Kirchberg som tillhör samma skidsystem som den legendariska skidorten Kitzbühel. Det är ett snösäkert skidsystem som varje år står värd för det världsberömda störtloppet Hahnenkammrennen.

Svenskarna verkar ha störst intresse av att resa till alperna under sportlovsveckorna som redan är nästan helt slutsålda hos STS men också weekend-resor verkar få sig ett ordentligt uppsving inför vintern.

STS Alpresor söker också reseledare och skidinstruktörer till vintern, läs mer och ansök till att jobba en vinter i Alperna här

Alpernas 15 bästa deals på liftkort


Milslånga pister


Text: Åka Skidor • 2017-10-02
AlpernaCerviniaItalienKitzbühel

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen