Westendorf bjuder på stor terräng och traditionella upplevelser. Foto: Tim Marcour

Österrike

Westendorf – pärlan i Österrikes största skidområde

Westendorf i Österrike är en liten pärla med fin offpiståkning och traditionella Alpupplevelser.

Text: Peffe Brzezinski • 2019-12-13 Uppdaterad 2021-08-30

Det var här allt började med skidskolebacken som slutar vid kyrkan med lökkupol. Enligt rykten har den fostrat flest nybörjare i hela Alperna. Den gulliga lilla byn där nästan alla hus erbjuder Bed & Breakfast består av 3  500 öppna och sympatiska men synnerligen bofasta invånare.

Husberget ser ut som ett berg ska. Och liftarna som ständigt uppdaterats sedan min pappa inte köpte in sig i liftbolaget 1958. Westendorf är granne med Kitzbühel och ingår numera i Österrikes största skidområde Ski Welt.

Okända pärlor: Westendorf, Österrike
Westendorf, alpbyn personifierad. Foto: Westendorf Pressbild

Westendorf | Österrike

Tips

De bästa backarna ligger kring Fleiding och missa inte den ekologiska restaurangen OSL som bara serverar kött från egna kor. Fortsätt förbi dalstationen på sittliften så är chansen stor att du hittar ospårat. Följ rodelvägen tillbaka till Schrandlhof. Ät lunch och ta rodelbussen tillbaka till liften.

Passar

Sammanfattningsvis förvånansvärt bra skidåkning i en levande by som passar både barnfamiljer och nykära.

Läge 

Westendorf ligger ca 15 minuters bilfärd rakt västerut från Kitzbühel. Omkring en timmes bil eller tågfärd från Innsbruck.

Åkhöjd

800 till 2 444 meter över havet

Åkning

11 liftar varav 4 gondoler och 5 sittliftar, totalt 284 kilometer nedfarter i hela Ski Welt

Info

skiwelt.at


Text: Peffe Brzezinski • 2019-12-13
Okända PärlorÖsterrikeKitzbühelOkända pärlorÖsterrikeWestendorf

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen