5fd90b9401748

Artiklar

Bakom gogglarna på patrullen

Lär känna skidpatrullen i kanadensiska Red Mountain, hur de jobbar för att hålla berget säkert för besökare och vilka personerna bakom gogglarna är.

Text: Åka Skidor • 2018-12-06 Uppdaterad 2018-12-06

Många av oss har drömt om att lämna en grå vardag med ett vanligt jobb och flytta till bergen i strävan efter ett liv med mer skidåkning. Vissa har tagit den drömmen ett steg längre genom att hjälpa resten av oss att njuta av bergen på ett säkert sätt. Lär känna skidpatrullen i Red Mountain i Kanada, hur de jobbar och vilka personerna bakom gogglarna är.

Bakom gogglarna på patrullen

Skidpatrullen vaknar långt innan det ens börjar ljusna och jobbar långa och hårda dagar för att hålla en skidort igång. Allt för att alla besökare ska kunna njuta av snön och berget på ett säkert sätt. Belöningen för det slitsamma arbetet är ett liv som kretsar kring både deras egna och andras skidglädje, tillfredsställelsen att hjälpa andra och känslan av att vara en del av något större.

När du lägger de första spåren för dagen på ett orört puderfält, så har patrullen redan inspekterat området och gjort en bedömning ifall det är säkert nog för dig som åkare, och andra besökare på skidorten, långt innan du ens ställde dig i liftkön i väntan på öppning.

Bakom gogglarna på patrullen

Patrullen säkerställer att farliga laviner undviks och att gömda stenar och andra farliga hinder är markerade. Allt för att du ska kunna känna dig trygg och njuta av åkningen.

”Jag är stolt över att göra berget säkert för människor innan de kommer upp för en ordentlig puderdag. Vi stiger upp innan klockan sex på morgonen för att genomföra säkerhetsarbetet, och tänker då på alla mina vänner som snart kommer upp för att åka skidor under dagen.” Säger Jill, en av patrullörerna på Red Mountain Resort i Kanada.

Bakom gogglarna på patrullen

Se filmen om skidpatrullens vardag och utmanande arbetsuppgifter, skapad av Helly Hansen för att lyfta fram proffsen som de jobbar med.


Text: Åka Skidor • 2018-12-06
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen