5fd90bb582ae0

Artiklar

Klockan som ger skidåkaren full koll på träningen

Med Garmins nyutvecklade sportklocka fēnix 5X tränar du smartare och effektivare än någonsin. För första gången någonsin har fēnix 5X dessutom kartor i fullfärg. En skön säkerhet att ha på armen när du är ute på skidäventyr.

Text: Garmin • 2017-10-10 Uppdaterad 2017-10-10

Höstluften är klar och solens strålar lyser skönt när du tar igen dig i skogskanten. I väntan på snön har du kört ett intensivt men roligt trailpass. Med några klick och en snabb analys av resultaten som visas på din klocka kan du konstatera att din försäsongsträning ger resultat: Du slog ditt personbästa från i förrgår och ditt VO2 Max har ökat med 10 procent på en vecka. Den informationen får dig att le. Din fēnix 5X förklarar med den inbyggda Återhämtningstimern att du med god marginal ligger i fas med ditt satta träningsmål. Du kan stå över passet imorgon. Nöjd klickar du fram klockans mejlfunktion och sänder iväg ett ”Nytt pers!” till din träningsgrupp.

Klockan som ger skidåkaren full koll på träningen
Garmin fēnix 5X har en boett i rostfritt stål. Skärmen är en 1,2-tums display som både återger och avger ljus vilket gör möjligt att läsa av den i starkt solsken.

Just nu är vi många som längtar efter att få göra säsongens premiäråk. Tills dess är vi lika många som lägger ned massor av timmar på förberedande konditions- och styrketräning. För att kunna prestera bättre och orka ännu fler åk när snön ligger djupt. Med splitter nya fēnix 5X har Garmin lyckats samla massor med funktioner för att registrera din träning, analysera dina resultat, mäta din träningsstatus samt för första gången någonsin: att navigera smidigt och i fyrfärg oavsett vilken terräng du befinner dig.

En coach på armen

Den nyutvecklade widgeten för prestation i fēnix 5X har all information lättillgänglig på ett och samma ställe. Det gör att du bättre kan hålla koll på din konditionsnivå och få hjälp att träna effektivare.
* Kompakt (47 mm) multisportklocka med GPS och Elevate™ teknik för pulsmätning vid handleden1.
* Träningsstatus talar om hur effektiv din träning är och ger vägledning om huruvida dina träningspass är produktiva och ger resultat.
* VO2 Max-beräkning samlar in prestationsdata för löpning eller cykling för att beräkna den största mängden syre du kan förbruka per minut och ger dig en indikation om din konditionsnivå.
* Träningsbelastning talar om hur hårt du tränar över en tidsperiod oavsett aktivitet.
* Återhämtningsrådgivare visar med återhämtningstimern den rekommenderade återhämtningstiden med nedräkning från ditt senaste träningspass.

För alla sorters sporter

fēnix 5X-klockor innehåller förutom löpningsfunktioner även särskilda funktionsuppsättningar som stöder skidåkning, cykling, simträning, golf och flera paddlingssporter. I läget för skidor/snowboard mäter fēnix 5X din fart, åkens längd, vilken fallhöjd åken har samt hur många åk du sammanlagt gjort under dagen. 

Navigera på berget

För alla skidåkare som gillar att utforska hela berget hjälper fēnix 5X till med både positionering, ta ut rätt riktning och att ha koll på väderomslag. Detta tack vare klockans funktioner för GPS-/GLONASS-positionering, de inbyggda avancerade sensorerna och Garmins välkända navigeringsfunktion TracBack™.

Klockan som ger skidåkaren full koll på träningen
fēnix 5X har för första gången europeiska fritidskartor i fullfärg. Perfekt när du på ett snabbt och säkert sätt vill orientera dig i naturen.

Kartor i fullfärg

Oavsett om du är i staden eller i naturen har du en rad kart- och navigeringsfunktioner i fēnix 5X-klockan som hjälper dig att orientera dig och hålla kursen med en enda blick på klockan.
* Förinläst europeisk fritidskarta i fullfärg. Kartdata är optimerade för navigering och spårning med en enda blick på handleden.
* Inbyggd positionsreferens. Gör att du både enkelt kan slå gårdagens resultat och vara säker på att hitta tillbaka till din utgångsposition.
* Med funktionen Round-trip routing kan löpare och cyklister ange en distans de vill genomföra, så föreslår klockan passande banor.
* Enkel guidning med banners på displayen som visar kommande svängar.
* Med GroupTrack3 kan du hålla koll på dina vänner under äventyr som skidåkning. Med LiveTrack kan dina vänner följa dina äventyr i realtid2.

Lätt att läsa av

Garmins Chroma Display™ i fullfärg som alltid är på garanterar bra läsbarhet vid alla tillfällen. fēnix 5X har en 1,2-tumsdisplay med transflektiv teknik som återger och avger ljus samtidigt. En perfekt funktion när solen lyser extra starkt på ett snötäckt berg.

Klockan som ger skidåkaren full koll på träningen
En ny funktion hos fēnix 5X är GroupTrack4. Para ihop era enheter via Garmin Connect och håll ihop gänget under aktiviteten.

Uppkopplad på flera sätt

Alla fēnix 5-modeller har stöd för smartaviseringar när de paras ihop med en kompatibel enhet. Ta emot e-post, sms och aviseringar direkt i klockan. En annan ny fēnix 5-funktion är GroupTrack3 med vilken du kan para ihop enheten via Garmin Connect™. Sedan är det lätt att hålla koll på dina anslutna vänner så ni inte kommer ifrån varandra under en aktivitet. Andra uppkopplade funktioner är automatiska överföringar till Garmin Connect via Wi-Fi, Live Track och delning på sociala medier via kostnadsfria Garmin Connect™ Mobile.

Sätt din personliga prägel

fēnix 5X har en robust design och hög hållbarhet, med en EXO-antenn i rostfritt stål som infattning och en baksida i smidesstål, så att den garanterat fungerar i de mest krävande miljöer vattenklassad till 100 meter. 

Klockan som ger skidåkaren full koll på träningen
Nyhet! Byt look på din fenix 5X på några sekunder och helt utan verktyg.

Garmin fēnix 5X uppfyller både dina estetiska och sportiga ambitioner: Med QuickFit™-armbanden kan du nämligen skräddarsy din look för alla aktiviteter. På ett par sekunder och utan verktyg byter du ut klockans gummiarmband från träningen mot till exempel ett armband i läder.

För fullständiga specifikationer till fēnix 5X, Garmins kompletta utbud och hur du hittar din närmaste återförsäljare — besök Garmins svenska webbsida!

1Noggrannhet för aktivitetsmätning.
2När den är ihopparad med en kompatibel telefon.
3När den paras ihop med en kompatibel smartphone kan GroupTrack spåra upp till 50 personer.
Wi-Fi® är ett registrerat varumärke som tillhör Wi-Fi Alliance. App Store är ett varumärke som tillhör Apple Inc. Google Play är ett varumärke som tillhör Google Inc.


Text: Garmin • 2017-10-10
ArtiklarElektronik

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen