Med en SILVA Exceed 2XT pannlampa med ljusstyrka på 2 000 lumen bestämmer du själv var och när du åker skidor.

Artiklar

Maximal ljusprestanda för krävande åkare

Inget ljus på favoritberget? Lys upp åken själv. Med 2 000 lumen är Silva Exceed 2XT valet för alla som letar efter en extra kraftfull och funktionsfylld pannlampa.

Text: Mattias Björklund • 2018-01-08 Uppdaterad 2018-01-08

Nu behöver du aldrig låta en nedsläckt nedfart hindra dig från ännu ett åk. Med en SILVA Exceed 2XT pannlampa monterad på hjälmen bestämmer du själv var och när du åker skidor. Med en ljusstyrka på hela 2 000 lumen (Boostläget) och en ljuskägla på över 200 meter blir du helt enkelt din egen strålkastare. Kör du även mountainbike eller skejtar med längdskidor i månskenet? Inga problem. Exceed 2XT är nämligen en riktig multilampa. Utvecklad för att passa för olika aktiviteter och ljusbehov.

Maximal ljusprestanda för krävande åkare
Eceed 2XT är SILVA:s mest kraftfulla pannlampa.

Intelligent och extra starkt ljus
Just möjligheten att leverera exakt rätt ljus för olika aktiviteter är en av SILVA Exceed 2XT:s styrkor. Alla som skidat eller cyklat i mörker vet att det inte räcker med att lysa upp marken precis runt skidspetsarna eller strax framför framdäcket även om ljuset är starkt. Tack vare SILVAs unika ljuslösning Intelligent light som kombinerar två ljusstrålar, en strålkastare med lång räckvidd och en strålkastare med kort starkt ljus, skapas en betydligt mer komplett ljusbild. Intelligent light gör alltså att du har bättre kontroll på både närområde och eventuella hinder längre fram.

Maximal ljusprestanda för krävande åkare
SILVA Intelligent light kombinerar två ljusstrålar, en strålkastare med lång räckvidd och en strålkastare med kort starkt ljus, och skapar en betydligt mer komplett ljusbild.

Med ljusfunktionen SILVA Flow light har du dessutom möjlighet att anpassa Exceed 2XT:s ljusbild efter din aktivitet. Tack vare att lampan är ledad kan den vridas uppåt och nedåt i tre lägen. Vriden nedåt är ljusstyrkan anpassad för en lugnare aktivitet där du behöver ett starkt ljus precis i din närhet. När du byter till en snabbare aktivitet vrider du lampan uppåt, vilket ger en starkare strålkastare i två steg och en ljusbild perfekt anpassad för aktiviteter med mer fart.

Maximal ljusprestanda för krävande åkare
Med SILVA Flow light har du möjlighet att anpassa din Exceed 2XT:s styrka efter olika aktiviteter.

Multifunktion rakt igenom
Exceed 2XT:s multifunktion stannar inte vid de avancerade ljusfunktionerna. Lampan är totaldesignad för att kunna följa med på alla tänkbara äventyr. Tack vare ett smidigt system klickar du enkelt loss lampan från det silikonutrustade pannbandet och fäster den på cykelstyret eller skidhjälmen.

Maximal ljusprestanda för krävande åkare
Du monterar enkelt din SILVA Exceed 2XT på antingen din alpin- eller cykelhjälm eller fäster den på ditt cykelstyre.

Precis som SILVAs övriga produkter är Exceed 2XT designad i Sverige och utvecklad för att klara ett krävande, nordiskt klimat. Lampans samtliga delar är därför byggda för att klara kraftiga regnskurar och kallt väder med smarta lösningar. Tack vare Exceed 2XT:s förlängda batterikabel är det till exempel enkelt att förvara batteriet där det trivs bäst, så nära kroppen och värmen som möjligt.

Smart batteri
Exceed 2XT levereras med SILVAs mest kraftfulla batteri på 9,9 Ah batteri (laddbara via USB) som kan fästas direkt på pannbandet eller bäras separat med förlängningskabel har du som användare rejält med ljus under riktigt långa turer. Väljer du näst högsta läget, Max mode, med 1 500 lumen och en ljuskägla på hela 175 meter räcker det USB-laddade batteriet i minst 4,0 timmar. Väljer du det energisparande lägsta-läget på 80 lumen har du tillräckligt med ljus när du till exempel toppturar då batteriet i detta läge räcker i hela 60 timmar. Exceed 2XT har en inbyggd batteriindikator men under ett träningspass kan det vara knepigt att se hur mycket batterikraft som återstår. En smart detalj hos Exceed 2XT är att lampan själv faktiskt håller koll på batteriet. När det återstår en timme kvar av kraften bländar lampan automatiskt ned till ett reservläge som säkerställer minst en timmes ytterligare användning. En fin funktion för att alltid kunna garantera en säker hemfärd i ljus.

Maximal ljusprestanda för krävande åkare
SILVA Exceed 2XT ger ljus i hela 60 timmar vid användning i Min mode.

Trots Exceed 2XT:s generösa batterikapacitet är det aldrig fel att ha ett extra batteri med på turen. Tack vare SILVA Connection System kan du faktiskt ansluta Li-ionbatterier köpta så långt tillbaka som 2008. Prova själv: Fungerar batterikabeln så fungerar batteriet till din nya SILVA Exceed 2XT.

Fullständig materialspecifikation till SILVA Exceed 2XT och SILVAs kompletta sortiment hittar du här. 

SILVA 1933-2018 – 85 år av innovation

I år det 85 år sedan bröderna Björn, Alvar och Arvid Kjellström grundade SILVA. De tre bröderna var alla engagerade orienterare och drevs av viljan att utveckla bättre produkter för sin sport. Premiärprodukten blev den världsberömda, vätskefyllda SILVA-kompassen som satte en ny världsstandard för navigation, Två år efter grundadet, 1935, kunde  SILVA presentera sin första pannlampa, Zeiler. Sedan dess har SILVA utvecklat och designat kompasser och pannlampor för aktiva personer som älskar att vara utomhus. SILVA betyder förresten skog på latin men det anade du säkert.

SILVA EXCEED 2XT

Extra ljusstark pannlampa (2 000 lumen) i kombination med SILVA:s mest kraftfulla batteripack. 
• SILVA Intelligent Light®
En ljusstråleteknik som optimerar ljusbilden; ger mindre huvudrörelser, bättre kontroll och förbättrad balans genom att kombinera ett fokuserat avståndsljus och ett brett ljus som lyser upp nära dig.
• SILVA Flow Light
Vår geniala innovation för multiaktivitetsutövare. Genom att enkelt vinkla ljuset upp eller ner möjliggör smidig anpassning av ljusbilden för olika aktiviteter.
• Tre fästen
Inkluderade fästen för pannband, hjälm och cykelstyre möjliggör enkel anpassning för flera aktiviteter.
• SILVA Connection System
Möjliggör användning av valfritt SILVA Li-Ion batteri från 2008 och framåt. Om kabeln passar, så fungerar det.
• Superlågt min-läge (80 lumen)
Ett miniläge som maximerar pannlampans batteritid under långa träningssessioner och race.
• Boost-läge (2 000 lumen)
Ger en ökning till extra kraftfullt ljus när bättre sikt krävs.
• Lång-distans batteripack
Vårt mest kraftfulla batteripack (9,9 Ah) med smarta fästmöjligheter, batterinivåindikator och USB-laddning.
• Reservläge
Varningen vid låg batteriladdning följs av automatisk växling till reservläge som säkerställer minst en timmes användning.
• Vattenresistent 
Både pannlampan och batteriet uppfyller IPX5-standarden; tål kraftigt regn och vatten från alla håll.


Text: Mattias Björklund • 2018-01-08
ArtiklarElektronik

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen