Artiklar

Högsta högsta: Det största droppet i Åre

Åres främsta arena för att hacka stora klippor är tveklöst Östra ravin. En amfiteater med allt från smådropp till höghus av fritt fall där det stundtals flyger både folk och utrustning lite varstans.

Artiklar

Bildspecial – orailistiskt med Jesper Tjäder

Bilder från när sveriges freeskikung Jesper Tjäder tar railåkningen till nya nivåer i filmen Unrailistic 2.0.

Artiklar

Framtiden är här: Max Palm

17 år, redan bäst och uppväxt i Frankrike i Sveriges mest skidtokiga familj. Max Palm råkar också vara tidernas yngsta segrare i världens äldsta friåkningstävling.

Jackie Paaso avslutar tävlingskarriären

Efter 11 (!) säsonger på Freeride World Tour har Jackie Paaso nu bestämt sig för att det är dags att lägga tävlandet bakom sig och fokusera på nya mål inom skidåkningen.

Artiklar

Cody Bramwell – En grek på världstouren

Tveklös, anspråkslös och tidigare arbetslös. Möt Cody Bramwell – Sveriges nya poster boy för den svenska snowboardåkningen och rookie på Freeride World Tour.

Artiklar

Mattias Hargins nya bana

Ett "tack för allt" i målområdet på världscupfinalerna i Åre i våras fick sätta punkt för ett långt kapitel kantat av framgångar från åren på den alpina världscupscirkusen.

Artiklar

Jackie Paaso – om mörker och medaljer

Den svensk-amerikanska Friåkaren Jackie Paaso gör i vinter sin elfte säsong på Freeride World Tour. Vägen dit har varit kantad av åratal av kamp mot mörker och depression. Men ljuset fanns hela tiden i skidåkningen.

Artiklar

Svensk liftkortskändis i Whitewater

En svensk säsongare vid namn Lovisa Rosengren har fått äran att pryda liftkortet i den lilla skidorten Whitewater i Kanada.

Artiklar

Nästa världsmästare: Hedvig Wessel

En färgstark vinnarskalle från Norge är på väg att ta världstouren i friåkning med storm. Hedvig Wessel bestämde sig efter att ha deltagit på OS i puckel förra vintern att det var dags för en tvärvändning i karriären.

Åka Skidor

Säsongens första Åka Skidor i butik nu

Löp å köp! Winter is coming! Och alla andra relevanta klyschor! Höstens första nummer av Åka Skidor har landat i din närmaste butik och bara väntar på att bli bläddrad i.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top