Vårdans och språkliga fadäser

Jag kan nu berätta om nya försäljningsrekord och ny publik på Chambre Neuf! Hela veckan har präglats av sol, sol, sol, gogglesbrännorna dyker skrämmande nog upp runt omkring en och alla har varit uppe och åkt.

Intressant är att alla verkar dricka varje kväll också, det ska afterskias och dansa natten lång! "Alla" var ute "varje" kväll för att ta ett par järn och kanske några stapplande danssteg. Lunch äts utomhus, men väl i lä. Solen är varmt välkommen att stanna kvar över Höga Savoyen!!

Det slås rekord efter rekord här på Chambre Neuf, högsta antal serverade tallrikar under lunchtimmarna, mesta dricksen och försäljningssiffror som skenar. Fredagen vecka nio var den Stora Dagen. Jag jobbade från 11.30 till 03.00 och var därmed med att sätta nytt LangleyTravelHotel-All-Time-High-försäljningsrekord på en dag, det var full fräs i fjorton timmar!

Det roliga var att after-skin på den annars ökända "Fredag v. 9" inte alls präglades av unga studenter i bakåtfrisyrer, designerjeans och pappas kreditkort i plånboken. Nej de som regegerade var femton medelålders engelsmän som betalade bandet för att spela ett set till, nästan uteslutande drack Long Island Ice Tea och skrålade i bästa huligananda. Dans på baren med dem var givet, det nålades fast T-shirtar i taket och shottades bakom baren, allt medan en av styrelsemedlemmarna stod vid sidan av och rökte cigarr. Han roades av att personalen hade så roligt på jobbet så tack och lov får jag stanna en stund till ino m företaget!

Någon som är ännu lite gladare än jag i att dansa på afterskin, det är Natacha, nio år och rockchic i själ och hjärta. Hon släpper ut det långa blonda håret, smiter genom trängsel och pjäxdans som en liten vessla och klättrar upp på möblerna redan till första låten.

Hon har dock ingen Hovfjällettröja än, det måste vi styra upp. Med den på, stående på höga personalbordet så man har utsikt över hela lokalen, med vänner runt omkring och en öl-assistent på stolen bredvid så är après-skin som allra bäst.

Svenskars och norskars nivå på franska och engelska är ibland skrämmande låg. De ska ha en eloge för att de försöker anpassa sig när de är utomlands, men utan minsta lilla accentförändring är franska omöjligt att förstå, skippa de tjocka L:en, rulla på R:en och klipp bort hälften av det du just läste i lilla parlören så kanske vi begriper.

Ölkannebeställningar finns i allsköns varianter, "Can I have a mug of beer please?" eller att bara peka och grymta lite åt kannorna till är vardagsmat. Vad är det för fel på pichet, pitcher, jug eller bara en enkel kanna? Den roligaste hittills var när norrmannen beställde ett gäng shots och drinkar till kompisgänget och insåg att det blev svårt att få med allt till bordet. "Can I have a brick please?"

Klicka vidare till del två av veckans rapportering...

Av: Emma

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!