Bröderna Wester åker brant i Chamonix

Oscar Wester är van vid stora hopp och rails i parken men fick vässa stålkanterna och bekanta sig med en ny typ av åkning när han hälsade på storebror Jacob i Chamonix.

Att Jacob Wester sedan en tid tillbaka börjat åka rätt håriga åk i Chamonix känner de flesta till. Men nu var det lillebror och den svenska landslagsåkaren i slopestyle Oscars tur att uppleva en annan del av berget.

Världscupen i slopestyle är över för den här vintern och efter en lyckad säsong var det äntligen dags för lite ledig tid för Oscar Wester. Det blev inte mycket till vila dock när han åkte ner till Chamonix i Frankrike för att hälsa på sin storebror Jacob som bosatt sig där för vintern.

Oscar Wester lägger några exponerade svängar i Chamonix. Foto: Jacob Wester

Brant, exponerad och stundtals livsfarlig terräng som man ofta kan nå relativt lätt från liften är några av de kännetecknen som gör Chamonix unikt. Perspektivet på vad som är åkbart där lite skevt här i jämförelse med många andra platser, och inspirerar många att vidga sina vyer och pusha gränser.

Jacob ville passa på att introducera lillebror till en ny dimension av åkning där den svängen du ska göra nu är allt som betyder något för stunden. Oscar får upptäcka en för honom helt ny typ av åkning som med isyxor och stegjärn antagligen är så långt ifrån slöa stålkanter i parken man kan komma.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!