Sven Thorgren vidare i X Games slopestyle

Sven Thorgren vidare i X Games slopestyle

Snowboardåkaren Sven Thorgren var stabil under första åket i X Games slopestyle-kval, ett åk som tog honom hela vägen till söndagens final. Några timmar senare var det även dags för snowboard big air.

Ett säkert åk som satt klockrent gav Sven Thorgren 85,66 poäng på första försöket i gårdagskvällens slopestyle-kval i Aspen, Colorado. I andra åket kraschade Sven men tack vare sin tidigare instats knep han en av finalplatserna till söndagens final.

"Så nice, jag satte det perfekt. Det var ett ganska safe åk för mig", säger Sven Thorgren till SVT Sport.

Han slutade totalt sexa i kvalet och då gick de åtta åkarna med bäst poäng vidare.

Några timmar efter slopestyle-kvalet var det även dags för X Games Big Air. Där hamnade Sven Thorgren precis utanför pallplacering, på en fjärde plats.

– Så synd att jag inte satte sista det tricket, hade jag gjort det så hade det räckt till pallen. Fjärdeplats är inte fy skam, men inte lika kul. Fasen alltså, men jag har haft otroligt roligt och det är det viktigaste, säger Sven Thorgren till SVT Sport.

Thorgren fick totalt 58 poäng (32+26). Här är Sven Thorgrens andra åk i Big Air:

Igår var kanadensaren Mark McMorris dag. Han tog guld i X Games Big Air med sin trippelcork och visade även högform tidigare under kvällen på slopestyle-kvalet där han fick  skyhöga 96,66 poäng av 100 möjliga.

Regerande mästaren Max Parrot lyckades inte försvara guldet utan blev tvåa. Alltså dubbelt kanadensiskt överst på pallen, trea kom Yuki Kadono från Japan.

Här är McMorris vinnaråk:

Resultat X Games Big Air Snowboard:

1. Mark McMorris, (CAN) 88.00
2. Max Parrot, (CAN) 82.00
3. Yuki Kadono, (JAP) 66.00 
4. Sven Thorgren, (SWE) 58.00
5. Ståle Sandbech, (NOR) 40.00
6. Torstein Horgmo, (NOR) 19.00

Snowboardherrarnas slopestyle-final sänds live på SVT Play klockan 19.30 imorgon, söndag.

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!