Mer vårskidåkning i Hemavan

Mer vårskidåkning i Hemavan

Hemavan rekordsatsar inför vintern. Sammanlagt investeras drygt 30 miljoner kronor.

Arbetet pågår just nu för fullt. När säsongen inleds i vinter kommer skidområdets västra del att ha ett nytt snösystem och ny belysning. Dessutom pågår bygget av en ny topprestaurang. Restaurangen kommer att ha öppet under dagtid men även kvällstid vissa dagar i veckan.

– Med ett nytt effektivt snösystem och ny belysning kommer vi nu att kunna säkerställa en tidigare öppning och mer vårskidåkning i hela vårt skidsystem. Nästa vinter kommer alltså även Hemavans västra del vara öppen till och med 1 maj. Vi vet att våra gäster uppskattar möjligheten att förlänga sina skiddagar med skidåkning även kvällstid och därför känns satsningen på nytt snösystem och belysning helt rätt. Nästa säsong utökar vi därför öppettiderna med kvällsskidåkning även i Hemavans västra del. Att vi dessutom knyter samman skidområdet med ny ski-street belysning kommer innebära att våra gäster på ett smidigt och säkert sätt kan ta sig hem från både afterski och ett besök i den nya topprestaurangen säger Thomas Ringbrant, vd för Hemavan Alpint AB, i ett pressmeddelande.

I Hemavans västra del pågår även bygget av ett helt nytt stugområde i direkt anslutning till skidsystemet. De första husen ska vara klara redan till den kommande säsongen. Ansvariga för bygget är nyetablerade bolaget Hemavan Ski Lodge AB.

– Vi har länge sett en stor potential i Hemavan och nu när det händer så mycket i den västra delen vill vi gärna vara med och sätta vår prägel genom att bygga ett nytt stugområde i modern ski lodge-stil. Det första huset som byggs kommer bestå av fyra lägenheter på 59 kvadratmeter i direkt anslutning till pisten med bästa ski-in-ski-out läge, säger Nils Wikberg på Hemavan Ski Lodge, i ett pressmeddelande.

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!