Bomb funnen nära skidlift i USA
Foto: Liftopia

Bomb funnen nära skidlift i USA

Det är inte varje dag som du finner en bomb i liftkön. Men den sjunde oktober fann en person en bomb i närheten av Pony Express-liften i Steamboat Ski Resort, Colorado.

Steamboat Ski Resort har inte ens hunnit öppna, men det hindrade inte en förvirrad person att lägga ett bombliknande föremål i anslutningen till Pony Express-liften – en av de mest trafikerade liftarna i deras system.
Kort efter att anordningen hittades tillkallades en bomb-grupp från polisen i Jefferson County för att desarmera enheten och ingen människa har kommit till skada.

FBI har efter detta tagit över utredningen men vill än så länge inte kommentera vad det är för sorts bomb som hittats då undersökningen fortfarande pågår.
Från Routt Countys sida vill man dock uppmana folk att rapportera allt som ska vara misstänksamt.
– Vi vill uppmuntra medborgarna att vara uppmärksamma och försiktiga om en misstänkt enhet hittas, säger Ray Birch, vice-sheriff i Routt County.

Även om myndigheterna inte vill avslöja vad för sorts bomb det rör sig om menar de att bomben inte var direkt kopplad till liften.
– Den var inte avsiktlig placerad för att spränga skidliften, säger Deborah Sherman på FBI.

Inga ytterligare upptäcktes när resten av skidområdet söktes igenom. 

Foto: Wikipedia

Även om myndigheterna inte vill avslöja vad för sorts bomb det rör sig om menar de att bomben inte var direkt kopplad till liften.
– Den var inte avsiktlig placerad för att spränga skidliften, säger Deborah Sherman på FBI.

Inga ytterligare fynd gjordes när resten av skidområdet söktes igenom. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!