Engelberg öppnar ny lift till vintern

Engelberg öppnar ny lift till vintern

Lagom till säsongsstarten öppnar en ny, snabbare lift på Titlis i svenskfavoriten Engelberg.

Alla som varit i Engelberg kan vittna om den enorma flaskhalsen som gondolliften i botten utgjort, speciellt på helger och puderdagar. Dessutom har vägen upp till Titlis topp varit en seg resa med två liftbyten på vägen upp. Nya Titlis Xpress siktar på att råda bot på både liftköer och långa transporttider. 

Den nya 8-personersgondolen går från Titlis dalstation, direkt upp till Trübsee där det går att kliva av och på, och fortsätter sedan vidare upp mot Stand – där det bara är att byta till Titlis Rotair-kabinen. Den gamla 6-personersgondolen försvinner, övriga liftar finns kvar som förut. Stoppet vid Gerschnialp försvinner med andra ord så om du vill köra offpistklassikern Laub så blir det till att åka kabinbanan därifrån upp till Trübsee, eller åka hela vägen ner.

Restiden förkortas rejält med Titlis Xpress. Engelberg-Trübsee tar 9 minuter och Trübsee-Stand 7 minuter. Totalt tar alltså Engelberg-Stand på 16 minuter, en förkortning med en smärre evighet sedan förut. Kapaciteten ökar från 1600 till 2400 personer per timme. Vad allt det här innebär för hur snabbt berget spåras upp på en puderdag återstår att se, men helt klart är att du kommer att spendera mer tid på snön och mindre i liften – vilket såklart är en bra sak.

Planerad öppningsdag för Titlis Xpress är den 11 december.

 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!