Soldier Mountain sålt till vanligt par ifrån Oregon
Foto: Soldier Mountain

Soldier Mountain sålt till vanligt par ifrån Oregon

Försäljningen av Soldier Mountain blev en viral succé inom skidvärlden. Nu är klubbat vilka som blir de lyckliga köparna – vinnare blev ett till synes helt vanligt par från Bend, Oregon i USA.

Idag kom så styrelsen för Soldier Mountain med beslutet om vem får köpa skidsystem för 1,3 miljoner kronor. På sin facebook skriver dem:
"Styrelsen och volontärer för Soldier Mountain Ski Area vill tacka alla er som har stöttat oss genom åren, och de som deltagit i försäljningsprocessen. Vi är stolta över att kunna presentera våra utvalda köpare. De är Matt och Diane McFerran i Bend, Oregon."

The Board of Directors and volunteers of Soldier Mountain Ski Area wish to thank all of you who have supported us...

Posted by Soldier Mountain Ski Area on Wednesday, 4 November 2015

Försäljningen av skidsystem har väl inte undgått någon. Nyheten kring försäljningen blev en viral succé så fort skidorten publicerade sina planer på facebook. Under de första 24 timmarna fick man 800 förfrågningar om att köpa systemet. Efter 72 timmar hade man fått in 2000. 

Men nu är det alltså klart att Matt och Diane McFerran blir de lyckliga köparna. Av deras Facebook-profiler att döma ser det ut att vara helt vanliga människor med en förkärlek för motordrivna färdmedel. 

Någon motivering till varför just paret McFerran blev utvalda till att köpa berget har inte framkommit, men av den tidigare rapportering att döma så lär det inte dröja länge innan de nya ägare för chansen att uttala sig.

Åka Skidors redaktion utesluter inte att någon form nepotism eller "faul play" förekommit – och det säger vi främst för att vi är bittra, ledsna och besvikna över att det inte blev vi som fick köpa skitberget. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!