Metallica gör skidor
Robert Trujillo, Kirk Hammet, Lars Ulrich och James Hetfield – numera även skidfabrikanter.

Metallica gör skidor

Det kan vara tidernas mest oväntade samarbete i skidvärlden. Metalkungarna i Metallica gör skidor ihop med Armada.

Nej, du ser inte i syne. På bilden ovan står de fyra medlemmarna i Metallica – tidernas största och mest inflytelserika metalband – med skidor med sin logga på i händerna. 

Hur i h-vete gick det här till?  Ett band som en gång i tiden representerade den hårdaste undergroundmusik som gick att uppbringa, som kastade skit på hair metal-band från Los Angeles och kallade dom posörer och fejk står 30 år senare och fjantar sig och leker skidåkare. Det kan inte vara seriöst, eller? 

Det är det. På riktigt.

Tre fjärdedelar av bandet är till råga på allt entusiastiska skidåkare sedan många år tillbaka, det är bara gitarristen Kirk Hammet som fördrar vågor istället för puder mellan turnéerna. 

Armada JJ 2.0

Tillsammans med Armada har Metallica tagit fram en mindre serie prylar med grafik hämtad från det monumentala albumet Master of Puppets från 1986 på som består av skidmodellerna JJ 2.0 och Invictus 95Ti (testfavorit i Åka Skidors all mountain-test), samt ett par handskar och en jacka. 

Det här är inte första gången ett hårdrocksband slår sig ihop med en skidtillverkare. För några år sedan  gjorde K2 sin Iron Maiden, med det brittiska bandets logga och design på. Efter att ha hotats med stämning för att ha lånat bandets klassiska font till modellen Made'n AK utan att fråga först några år tidigare.

Om det här kan man tycka precis vad man vill. Vi vet bara att skidorna är grymma att åka på och att designen är lika grym. Däremot undrar vi vad Cliff Burton skulle ha sagt om han fortfarande var i livet ...

Armada Invictus 95Ti

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!