Robert Trujillo, Kirk Hammet, Lars Ulrich och James Hetfield – numera även skidfabrikanter.

Prylar

Metallica gör skidor

Det kan vara tidernas mest oväntade samarbete i skidvärlden. Metalkungarna i Metallica gör skidor ihop med Armada.

Text: Tobias Liljeroth • 2015-09-30 Uppdaterad 2015-09-30

Nej, du ser inte i syne. På bilden ovan står de fyra medlemmarna i Metallica – tidernas största och mest inflytelserika metalband – med skidor med sin logga på i händerna. 

Hur i h-vete gick det här till?  Ett band som en gång i tiden representerade den hårdaste undergroundmusik som gick att uppbringa, som kastade skit på hair metal-band från Los Angeles och kallade dom posörer och fejk står 30 år senare och fjantar sig och leker skidåkare. Det kan inte vara seriöst, eller? 

Det är det. På riktigt.

Tre fjärdedelar av bandet är till råga på allt entusiastiska skidåkare sedan många år tillbaka, det är bara gitarristen Kirk Hammet som fördrar vågor istället för puder mellan turnéerna. 

Metallica gör skidor
Metallica gör skidor
Armada JJ 2.0

Tillsammans med Armada har Metallica tagit fram en mindre serie prylar med grafik hämtad från det monumentala albumet Master of Puppets från 1986 på som består av skidmodellerna JJ 2.0 och Invictus 95Ti (testfavorit i Åka Skidors all mountain-test), samt ett par handskar och en jacka. 

Det här är inte första gången ett hårdrocksband slår sig ihop med en skidtillverkare. För några år sedan  gjorde K2 sin Iron Maiden, med det brittiska bandets logga och design på. Efter att ha hotats med stämning för att ha lånat bandets klassiska font till modellen Made’n AK utan att fråga först några år tidigare.

Om det här kan man tycka precis vad man vill. Vi vet bara att skidorna är grymma att åka på och att designen är lika grym. Däremot undrar vi vad Cliff Burton skulle ha sagt om han fortfarande var i livet …

Metallica gör skidor
Armada Invictus 95Ti
Metallica gör skidor

Text: Tobias Liljeroth • 2015-09-30
PrylarArmada

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen