Stellar Equipment – nya svenska skidkläder

Stellar Equipment – nya svenska skidkläder

Svenska skidkläder är inget nytt under solen. Senast i raden av tekniska märken är Stellar Equipment, som tänker förändra branschen från grunden.

Tekniska skidkläder i dom bästa materialen och med grym design, känns konceptet igen? Utan tvekan, det finns en uppsjö svenska skidklädesmärken som tickar av dom boxarna. Men försäljning enbart på nätet och priser som ligger långt under det som kan anses vara normalt? Där borde Stockholms- och Årebaserade Stellar Equipment vara hyfsat unika.

Bakom märket ligger designern Fredrik Dahl (med bakgrund hos The North Face, Peak Performance och J Lindeberg) och mångsysslaren John Crawford-Currie (mannen bakom Magasin Åre och tidigare redaktör på Åka Skidor, bland mycket mer). Målet med Stellar är, enligt John, att göra skidkläder av de bästa materia som finns, och att korta avståndet mellan varumärke och kunderna, alltså skidåkare. Kläderna kommer endast att säljas via deras egen nätbutik. Dessutom kommer man att öppna ett showroom vid torget i Åre till vintern.

John Crawford-Currie förklarar tanken bakom Stellar:

– Som det är nu tar det cirka två år för en produkt från idé till klädbutik och då har den dessutom passerat minst två bromsande filter i form av importörens inköp och sedan butikens inköp.  Vår målsättning är snabbare produktion, bättre plagg, roligare plagg, bättre priser, snabbare ledtider, mindre lager, färre transporter, mindre svinn, gladare fabriker och gladare kunder. Det vi gör är förstås inget nytt, i modebranschen är den här utvecklingen redan tydlig, men i sportbranschen är vi hyfsat unika.

Höjdpunkter i Stellars första kollektion är skaljackan Stellar Shell i 3-lagers Dermizax (2 995 kronor) och den ultralätta dunjackan Ultralight Down (1 995 kronor) som enligt Stellar själva är världens lättaste dunjacka med fickor och allt. Den senare är sydd i 7 deniers ripstop, har 1000 grams fillpower och väger 19 gram per m2. En damkollektion är på gång strax efter nyår.

Kika mer på stellarequipment.com

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!