Dags för Big Air & High Five Festival i Annecy
Jesper Tjäder från Sosh Big Air förra året. Foto: David Malacrida

Dags för Big Air & High Five Festival i Annecy

Nu i helgen sparkas säsongen för Big Air i Europa igång på allvar med en City Big Air i Annecy. Flera svenska åkare kommer att vara på plats och testa formen inför världscuppremiären senare i höst.

Tävlingarna inleds med herrarnas kval och snowboardåkarnas finaler på fredag för att sedan avslutas med skidåkarnas finaler på både dam- och herrsidan på lördag. Finalerna kommer att sändas live på www.soshbigair.com och för de som är på plats i Annecy i Frankrike är eventet gratis (man behöver dock signa upp sig på deras hemsida för att vara garanterad en plats).

Foto: Pierre Morel

Svensk representation på plats kommer att vara genom Jennie-Lee Burmansson, Jesper Tjäder, Henrik Harlaut och Kevin Bäckström.

Parallellt med Big Air-tävlingen pågår också High Five Festival, en filmfestival med skid- och snowboardfilmer av monsterformat där de visar i princip varenda film som kommer att släppas nu i höst. Totalt är det 61 filmer som delats in i 13 visningar från fredag till söndag och självklart arrangeras även ett flertal fester under helgen.

Mer info och tider för live-sändning på www.soshbigair.com

Länk direkt till Live-sändningen

Foto: High Five Festival

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!