5fd92381e728f

Artiklar

Skidfilmstävlingen Guldpjäxan avgjord

Femte säsongen av TV Åres amatörfilmtävling Guldpjäxan är avgjord. Alla har fått varit med att producera sin egen skid eller snowboardfilm på 3-5 min under säsongen och på Åre torg i lördags korades de fem kategorivinnarna samt den totala Guldpjäxan.

Text: Åka Skidor • 2008-04-28

Överlägsen segrare i år blev filmen ”A year in Sweden” av utbytesstudenten David Schmidt, som inte bara kammade hem Guldpjäxan utan också de två kategorierna Bästa redigering och team/åkarinsats. En bärbar dator från HP med en Avid-redigering, sin vikt i Red Bull, mobiltelefon, Scott-utrustning för ett helt jibbgäng, Åka Skidor-prenumeration samt mycket mer,lastades på den unge killen från Vermont, USA.

Filmer som föll juryn i smaken var också ”Odd Season” av Klas Rockberg samt ”The Roadtrip”av Kristofer Fahlgren som tog hem 2:a respektive 3:e platsen i stark konkurrens av ”Puder i Stockholm” av Erik Lindhe (4:e plats)

Kategorisegrare
Bästa Grafik – “The Next Generation” av Christoffer Holm
Bästa Redigering – “A year in Sweden” av David Schmidt
Bästa Story – ”Cham” av Hampus Edwall
Bästa Foto – ”Odd Season” av Klas Rockberg
Bästa Team/åkarinsats – “A year in Sweden” av David Schmidt

Guldpjäxanjuryn
Anders Neuman – Bästa Grafik
David Kvart – Bästa Redigering
Kjell Sundvall – Bästa Story
Sebbe Garhammer – Bästa Foto
Bästa Team/åkarinsats – Jon Olsson

Av: Mårten Pettersson

Skidfilmstävlingen Guldpjäxan avgjord
Skidfilmstävlingen Guldpjäxan avgjord


Text: Åka Skidor • 2008-04-28
ArtiklarVideo

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top