5fd9248195b3c

Artiklar

Möt Sveriges bästa telemarksåkare Per Jonsson

Per Jonsson från Kiruna är en av världens bästa telemarksåkare och vann i våras Extrem-NM. Här är en intervju med honom om livet som kringflackande telemarksåkare och gruvarbetare.

Text: Åka Skidor • 2008-07-31

Livet som kringflackande friåkare är inte alltid en dans i pudersnö som man kanske lätt kan tro. Per Jonsson från Kiruna lever livet som telemarksåkande skidmodell och filmstjärna på vintern och reser över hela världen. Men för att få råd att leva på det sättet krävs det pengar och uppoffringar, något som Per skaffar genom att jobba dubbla skift flera hundra meter under jord i gruvan i Kiruna.

SVT Nordnytt träffade Per i gruvan och tog ett snack med honom om livet som telemarksåkare.

Möt Sveriges bästa telemarksåkare Per Jonsson
Möt Sveriges bästa telemarksåkare Per Jonsson


Text: Åka Skidor • 2008-07-31
ArtiklarVideo

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top