5fd924b5af0ea

Artiklar

Lacroix gör skidlyx i låda

Det franska skidmärket Lacroix satsar på överdådig lyx och limiterad utgåva av en full skidutrustning i samarbete med skidorten Courchevel. Priset? Endast 50 000 Euro!

Text: Åka Skidor • 2008-09-30

Känns det som att plånboken är lite för trång? Eller att utbudet i den lokala skidbutiken känns lite för alldagligt? Då kanske det franska skidmärket Lacroix limiterade lyxbox kan vara något för dig. Corchevel Exclusive är ett skidpaket som plockats ihop med lyxskidorten Courchevel i åtanke – “för att materialisera en specifik idé om lyx bland bergen” som Lacroix själva uttrycker det. Och den lyxen består av en resetrunk med ett par skidor ihop med all annan hårdvara som en skidåkare kan tänkas behöva: bindningar, stavar i karbon, goggles, ett par skidhandskar i läder samt två läderväskor. Dessutom följer det med ett årskort i skidsystemet Tre Dalarna, fri skidservice, förvaring och leverans till dörren. Själva resetrunken är designad av Pinel & Pinel från Paris som har lyxiga resväskor som specialitet, endast det bästa är gott nog.

Lacroix gör skidlyx i låda

Själva skidan är en allmountain-skida i sandwichkonstruktion med 78 millimeters midja med 15 meters svängradie. Ovansidan är mattsvart och tillverkad i titanal med små utskurna detaljer – något som Lacroix skryter med att vara först med i skidtillverkningens historia.

Det här paketet säljs endast i en extremt begränsad upplaga om tio exemplar, och kan endast köpas i Lacroix nyöppnade märkesbutik i Courchevel. Och nu när du redan har börjat fingra på plastkortet kanske du vill veta vad priset ligger på? Endast 50 000 Euro!

Lacroix gör skidlyx i låda
Lacroix gör skidlyx i låda
Lacroix gör skidlyx i låda


Text: Åka Skidor • 2008-09-30
Artiklar

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top