5fd92185d373d

Artiklar

”Det är en tuff utmaning mentalt”

Det är hektiska dagar för en av världens bästa friåkare, Matilda Rapaport. Åka Skidor träffar henne på plats i Stockholm där hon för tillfället är för att medverka under visningen av succéfilmen ”Pure”, den andra Shades of Winter-filmen.

Text: • 2014-11-07 Uppdaterad 2014-11-07

Läget?
– Det är bra, jag kom till Stockholm i morse, var i Göteborg igår och i helgen ska jag vidare till Helsingfors och Oslo för filmvisning.

Hur känns det?
– Det är verkligen jätteroligt och otroligt kul att filmen fått så bra mottagande! Vi har just nu en Europaturné där filmen visas i de största städerna i norden men också i Zürich, Innsbruck, Salzburg, London och Wien. Jag kommer åka med till några av dem ställena, till exempel åker jag till London om två veckor, det ska bli skoj. Vi får se vad filmen får för mottagande där, jag tror inte folk är lika insatta där..

Är det någon speciell sekvens i filmen som betyder extra mycket för dig?
– Åkmässigt är det en linje, en härlig spine, där jag hela tiden hade sluffet i ryggen, det jagande mig hack i häl, jag hann precis undan. Det var eufori över att precis ha åkt ifrån det och känslan av att jag hade fixat det.

– Sedan är det en annan sekvens i filmen där jag blir avsläppt av en helikopter på en väldigt smal rygg, det ser ganska kul ut för jag kramar den där ryggen för allt jag är värd. Jag hajkar, en jävligt obehaglig hajk, klättrar de sista tio meterna, sätter på mig skidorna och står på en väldigt, väldigt smal kam. Det är inte åkmässigt en prestation som jag är nöjd med men det var en cool upplevelse att fixa det. Det är en tuff utmaning mentalt att stå där.

 Hur grejar man det?
– Man måste vara sjukt fokuserad och försöka att inte bli rädd, för blir man rädd, då blir man väldigt skakis och osäker. Så jag måste hela tiden ligga på den hårfina gränsen där jag känner att jag puschar men inte är rädd.

 Vad händer nu framöver?
– Jag tränar inför säsongen, drar ner till Engelberg om tio dagar och där ska jag åka massa för att komma igång. 

Är det något med den här säsongen som du ser fram emot lite extra?
– Ja, att tävla i Alaska med världstouren, det är ett mål eftersom 60 procent av startfältet kvalar så jag måste köra bra för att ta mig dit. Det ska bli superspännande, speciellt eftersom det är i Haines, där jag har varit två år i rad och kört mycket, så jag känner mig lite hemma där. Det är inte många som varit där speciellt mycket, så det ska bli jättekul. 


Text: • 2014-11-07
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen