5fd930fcd128b

Artiklar

SM avgörs centralt inne i stad

SM i snowboard och freeskiing hålls den 26-29 mars och då samlas den svenska eliten inom snowboard och freeskiing för att tävla mot varandra i Big Air och Slopestyle.

Text: • 2015-02-03 Uppdaterad 2021-08-19
Glöm jobbiga transportsträckor – här är raketbrädan

Under de senaste åren är det Sälen som har varit värd för SM men nu är det dags att flytta mästerskapet längre norrut. Vitberget i Skellefteå blir årets SM-värd.

”Det känns väldigt roligt att kunna genomföra SM i Skellefteå då det finns ett stort lokalt intresse för våra sporter, både från kommunens sida men även bland de som utövar snowboard och freeskiing. Det är också roligt att kunna ha ett svenskt mästerskap mitt inne i en stad vilket jag hoppas ska dra publik”, säger Olle Danielsson sportchef för snowboard och freeskiing på Svenska Skidförbundet.

”Vi ser verkligen fram emot att få arrangera SM i snowboard och freeskiing. Det här är sporter som har goda förutsättningar att utvecklas i Skellefteå”, säger Leif Gustafsson, fritidschef i Skellefteå kommun.

De är framtidens stora freeski-åkare
Extrem-SM gör comeback

Text: • 2015-02-03
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen