5fd930aa2bd58

Nu drar NM i Riksgränsen igång

Idag drar Extrem-NM i Riksgränsen igång, den 24:e upplagan av världens äldsta friåkningstävling. Här är startlistan.

Text: Tobias Liljeroth • 2015-05-11 Uppdaterad 2015-05-11

Efter månader av förberedelser, försäsongsträning i Alperna, peptalks, trashtalk och nervösa tävlingsnerver är det äntligen dags för säsongens givna höjdpunkt att explodera: Extrem-NM i Riksgränsen. Eller Scandinavian Big Mountain Championships, som tävlingen som i år körs för 24 året i rad officiellt heter. Förhållandena i Riksgränsen är fantastiska med mer snö än på många, många år. Så mycket att ett flertal deltagare muttrat om för mycket snö och för få features på tävlingsåken.

Som vanligt slår Robert ”Radical Rob” och hans anhang av medhjälpare rekord i antal deltagare. Inte mindre än 194 åkare står med skakiga ben uppe på toppen av Sadeln på Nordalsfjäll där kvalet idag kommer att köras. Klasserna är de vanliga: herrar alpint, damer alpint, herrar snowboard, damer snowboard och telemark. Ett antal namnkunniga åkare finns på plats och frågan är om FWT-vinnaren Reine Barkered äntligen ska lyckas ta sin första seger i Riksgränsen, om superstjärnan Henrik Windstedt ska ta hem sin åttonde seger eller om stjärnskottet Kristoffer Turdell ska vinna för tredje året i rad. I damklassen ser det ut att bli ett riktigt getingbo där fem-sex åkare utmanar om segern. Frågorna är många, om tre dagar vet vi.

Åka Skidor är givetvis på plats och kommer med löpande rapporter under tävlingens gång.

Startlista kval NM 2015
Nu drar NM i Riksgränsen igång
Dagens kvalåk, Sadeln, är täckt under ovanligt mycket snö.

Text: Tobias Liljeroth • 2015-05-11
Riksgränsen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen