5fd9460aedaab

Dave Treadway kör ett av årets hårigaste åk?

Kanadensaren Dave Treadway föredrar sina skidåk branta och smala. Hans senaste kortfilm får till och med den mest luttrade att skruva på sig.

Text: Tobias Liljeroth • 2016-12-19 Uppdaterad 2016-12-19
Dave Treadway kör ett av årets hårigaste åk?
Dave Treadway. Foto: Oskar Enander

– Vår käre vän Dave Treadway har hittat på nya saker som får mig som team manager att skruva på sig, säger Anders Gustavsson på Peak Performance.

Det är ganska stora ord när det kommer från en kille i branschen som dels är en grymt duktig skidåkare själv, men också sett en och annan galenskap i sitt jobb som team manager för en samling synnerligen radikala friåkare.

Den här korta filmen är inspelad vid Stellar Heli i Kanada (läs mer om det stället i Åka Skidor 8-2015) i samband med shooten för Peak Performances film Perspectives med, förutom Dave, Henrik Windstedt och Matilda Rapaport framför kameran. Men det var det här åket som stod ut mest under den resan, och det säger en hel del.

Dave, vars familj består av idel ädel skidgalningar, är van vid stora och exponerade åk, men medgav att just det här åket var till och med lite hårresande även för honom. Speciellt ”plankan” ut till insteget på åket. 

– Jag letade mest efter en ursäkt att inte åka min linje.

Perspektiv i Kanada med Windstedt och Rapaport


Henrik Windstedt åker stort i Abisko


Text: Tobias Liljeroth • 2016-12-19
Dave TreadwayKanadaPeak PerformanceStellar HeliVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen