Foto: Bruno Long

Puder och hemligheten till evig ungdom

Nu är det första avsnittet av Salomon Freeski TV äntligen här. Säsongen sparkas igång med ett avsnitt om krumelurpiller och sanslösa mängder puder i Japan.

Text: Gabriella Edebo • 2017-10-09 Uppdaterad 2017-10-09

I den nya säsongen av Salomon TV som precis dragit igång kommer vi att få se åkning från världens alla hörn och det första är inspelat i pudermeckat Japan. Förutom bottenlös och fluffig snö får vi även följa mannen bakom Switchback Entertainment och alla avsnitten i serien, Mike Douglas.

Mike är sedan många år tillbaka en av Salomons team-åkare och kallas för ”the Godfather of Freeskiing”.

”Så här vid 47 års ålder börjar åldrandets verklighet komma ikapp en” – Mike Douglas

Puder och hemligheten till evig ungdom
Foto: Bruno Long

”På min födelsedag förra året såg jag mig omkring och insåg att jag inte vet någon annan som åker den typen av skidåkning som jag håller på med professionellt och är äldre än mig. Det fick mig att fundera över hur länge till jag kan fortsätta utan några mentorer att följa.” berättar Mike.

 

Puder och hemligheten till evig ungdom
Mike Douglas. Foto: Bruno Long

Just Japan är ett av de länder med längst medellivslängd och det fick bli ursäkten för att kunna motivera ännu en puderresa till Japan, erkänner Mike. I slutändan fokuserar filmen förutom skidåkning i magsik skog på hög nivå även mycket på vad hemligheten bakom en evig ungdom och ett långt aktivt liv egentligen kan vara.

Puder och hemligheten till evig ungdom
Foto: Bruno Long

Familjen Miura är en respekterad släkt inom Japans idrottsliv och spenderade en hel del tid med Salomon-teamet för att vägleda dem till ungdomens källa. Yuichiro Miura klättrade nyligen Mount Everest vid 80 års ålder och tillsammans med hans son Gota ger de Mike nya insikter om åldrande.

”Det jag lärde mig förändrade helt min tidigare uppfattning om hemligheterna bakom ett långt liv.”, säger han. ”Den mesta forskningen är baserad på tanken på att bara leva längre och inte nödvändigtvis livskvaliteten längs vägen, men det finns saker jag lärde mig på den här resan som kommer att finnas kvar i minnet och hjälpa till att guida mig genom resten av mitt liv.”

Salomon Freeski TV tillbaka med ny säsong


Text: Gabriella Edebo • 2017-10-09
JapanMike DouglasSalomon Freeski TVVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen