En av alla nyheter inför vintern du kan testa i höst från K2s nya Mindbender-serie. Foto: Emrik Jansson

Artiklar

Datum för alla höstens skidtester

Skidtestarhelger betyder att vintern är igång på allvar. Här hittar du alla datum där du under hösten kan stilla ditt begär med hjälp av ett stort utbud av prylar, etanolhaltig dryck och umgänge. Och kanske några iskockor.

Text: Gabriella Edebo • 2019-09-06 Uppdaterad 2019-09-06

Skidtestarhelgerna

De tre så kallade skidtestarhelgerna som traditionsenligt äger rum i Vemdalen, Sälen och avslutningsvis Åre är även kända som ”skidfestarhelger”. Utbudet av allt från skidor och andra prylar är vanligtvis enormt med de allra flesta svenska skid- och brädvarumärken representerade, och en åkyta som i bästa fall är en isig backe eller två. Kanske en halv, eller så behöver testet genomföras på en närliggande skidort som det blev i Vemdalen förra året, när testet i sig hölls i Klövsjö som lyckats spruta mer snö trots ett ovanligt varmt november. Kul brukar det vara i alla fall, och det blir även besök av Untracked Film Tour på samtliga helger. 

Skidtestardagarna arrangeras av branschorganisationen Svenskt Sportforum och nytt sedan i fjol är att även Kirunas skidtest i som innan varit lokalt uppstyrt av butiken Höjdmeter nu också räknas in bland de officiella helgerna.

Datum för alla höstens skidtester

Kiruna 16-17 november

Testet sker i Luossabacken och trots att det är först ut på hösten så blir det med största sannolikhet det enda som sker på natursnö. Testet fokuserar på topptur, friåkning och splitboard.

Mer info: höjdmeter.se

Vemdalen 29-30 november

Vemdalsskalets öppningshelg kombineras med skidtest och om förhållandena tillåter brukar de kunna bjuda på långa åk, kanelbullar och kaffe vid liften samt den kanske lugnaste atmosfären av resterande helger. 

Mer info: skidtestardagar.se

Sälen 6-7 december

Här brukar det lätt slinka in ett ”F” och bilda skidfest mer än skidtest, även om backarna är öppna till 18 på fredagen så har afterskin redan dragot igång för länge sedan vid det laget, och nattkklubbarna brukar se till att ha artister och DJs bokade långt i förväg.

Mer info: skidtestardagar.se

Åre 13-14 december 

Här har vintern haft lite mer tid på sig att dra igång på allvar och skidtestet brukar vara placerat vid botten på VM8an som har långa och utmanande backar att bjuda på. Självklart är det även ordentligt med happenings på byn och alla restauranger, barer oct nattklubbar ser till att dra nytta av säsongens första ordentliga helg.

Mer info: skidtestardagar.se

Datum för alla höstens skidtester
Foto: Skidtestardagar.se

Övriga skidtester 

Förutom de fyra testhelger som ligger under Svenskt Sportforums vingar arrangeras en drös skidtester på anläggningar landet runt. Passa på att kolla med din lokala backe och/eller skidbutik och se om det är något på gång, och tipsa oss gärna så kan vi uppdatera artikeln allteftersom det dyker upp fler datum i kalendern.

Hemsedal, Norge 28 november – 1 december

Trysil, Norge 12-15 december


Text: Gabriella Edebo • 2019-09-06
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen