5fd914b6e18c1

Artiklar

Stötens stora satsningar underlättar säker skidåkning i vinter

Ny lift, fler boenden och fler matplatser på berget ska underlätta för skidåkare att hålla avstånd till varandra i vinter.

Text: Peter Nilsson • 2020-10-21 Uppdaterad 2020-10-21

Det finns många sätt att möta Covid-19. Stöten har i flera år arbetat för att bygga ut anläggningen på olika sätt, en satsning som nu hjälper dem att bemöta smittspridning av Covid-19 inför vintern. Fler rymliga boenden, fler sittplatser för mat i backen och nya liftar som kortar ner liftköerna.

Till i år har Stöten byggt 800 nya bäddar, samtliga i ski-in-ski-out läge. Det betyder att det blir mer plats för gästerna. Att gäster kan glida från boendet rakt ut i backen gör det lättare att hålla avstånd.

De har byggt ut befintliga parkeringar med fler platser för att underlätta för gäster att undvika trängsel.

Från Soltorget har en ny lift byggts. Med en kapacitet på 750 personer per timme väntas den nya liften minska risken för köbildning.

 

Stötens stora satsningar underlättar säker skidåkning i vinter
Carving i WC-backen. Bild: Magnus Dovallius

Många undrar hur matservering på skidorter kommer att fungera på ett säkert sätt i vinter. Stöten har infört en ny app, där besökare kan göra bordsbokning och beställning från områdets restauranger och take-away. Fler matplatser har tillkommit på berget genom en utbyggnad av den klassiska våffelstugan vid Soltorget. Även in- och utcheckning av boenden kommer att automatiseras för att undvika köer och folksamlingar.

Antagligen var ingen av Stötens alla nya satsningar gjorda med coronasmittan i åtanke, men de bidrar ändå till att förbättra förutsättningarna för säker skidåkning i vinter.

Stötens stora satsningar underlättar säker skidåkning i vinter
Stöten siktar på att erbjuda trygg familjeskidåkning i vinter. Bild: Magnus Dovallius
Stötens stora satsningar underlättar säker skidåkning i vinter
Fler nyheter i Stöten till vintern

Stöten storsatsar inför säsongen


Stöten är årets skidanläggning 2019


Nyheter på Årets Skidanläggning inför vintern


Text: Peter Nilsson • 2020-10-21
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen