Kristofer Turdell på tävlingsfacet Petit Bec i Verbier. Foto: Redbull

Kristofer Turdell på tävlingsfacet Petit Bec i Verbier. Foto: Red Bull Content Pool

Freeride World Tour

Kristofer Turdells väg till Verbier – sista stoppet

Hela vintern har Kristofer Turdell laddat för att ta hem segern i Xtreme Verbier. Till slut var det äntligen dags för tävling.

Text: Peter Nilsson • 2021-04-07 Uppdaterad 2021-04-07

Under vintern har vi fått följa Kristofer Turdell mot hans stora mål – att vinna Xtreme Verbier, den stora finalen på Freeride World Tour.

I det här avsnittet får vi se mer av vad som händer utanför livesändningen från tävlingen.

Kristofer Turdell fick lyfta pokal. Foto: Joerg Mitter/Red Bull Content Pool
Starten av åket. Foto: Joerg Mitter/Red Bull Content Pool

Notis från redaktionen: Den stora frågan är om trofén faktiskt fick följa med hem. Vi vet sedan tidigare att Kristofer har en vana av att kasta ut sina priser i skogen, så att bärandet av dem inte ska förstöra slaskåket ner till bilen i slutet av tävlingsdagen. Vi såg minsann på filmen hur han måttade ett kast i början på piståket. Och det såg onekligen ut att kunna vara ett bra piståk ner till byn. Vi ber att få återkomma om den saken senare.Text: Peter Nilsson • 2021-04-07
Freeride World TourKristofer TurdellVideoXtreme Verbier

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen