5fd93235565f4

Nyheter

Karina Hollekim skriver bok om sin svåra olycka

För snart två år sedan var den norska skidåkerskan och base-hopparen Karina Hollekim nära att mista livet i en fallskärmsolycka. Nu skriver hon en bok om den långa och hårda vägen tillbaka.

Text: Åka Skidor • 2008-06-17

För några vintrar sedan blev Karina Hollekim den första, och hittills enda, kvinna i världen med att hoppa skibase, d.v.s hoppa en gigantisk klippa på skidor och sedan dra en fallskärm. Hon stod på toppen av sin förmåga som både en av världens främsta friåkartjejer på skidor och en av de bästa base-hopparna. Allting förändrades sensommaren 2006 under ett uppvisningshopp utanför Lausanne i Schweiz. Karina – som vid tillfället hade mer än 400 base-hopp bakom sig – då linorna på fallskärmen trasslade in sig i varandra. Skärmen gick i spinn och Karina dånade i marken i runt 100 km/h.

Länge svävade Oslo-tjejen mellan liv och död. När hon till slut ändå vaknade fick hon omgående besked av läkarna att hon aldrig skulle kunna gå igen. Det ena lårbenet var mer eller mindre krossat i 21 bitar och blodförluster i kombination med svåra infektioner gjorde att det tog lång tid innan hennes läge var stabilt.

Karina Hollekim skriver bok om sin svåra olycka

Men Karina hade inte kommit dit hon var om hon hade låtit rädsla och negativa tankar ta överhanden vägrade att ge läkarna rätt utan började en kamp mot att ta sig ur rullstolen och komma på fötter igen. I en självbiografi som kommer ut i höst berättar Hollekim om sitt liv och om den stenhårda kampen tillbaka till det liv som hon en gång levde.

Idag åker Karina runt och föreläser för tusentals människor om sina erfarenheter. I vintras lyckades hon till slut även återvända till skidåkningen, den här gången men i en sitski eftersom hon inte är tillräckligt stark. Ännu kanske man ska tillägga, för Hollekim verkar det mesta möjligt. I skrivande stund är Karina på Ullevåls sjukhus i Oslo för att genomgå sin förhoppningsvis sista operation i sviterna av olyckan som höll på att kosta henne livet.

Källa: FriFlyt.no

Externa länkar:

» Karina Hollekim skadad i fallskärmsolycka
» Ny syn på livet
» 5 år med Hollekim

Karina Hollekim skriver bok om sin svåra olycka
Karina Hollekim skriver bok om sin svåra olycka
Karina Hollekim skriver bok om sin svåra olycka


Text: Åka Skidor • 2008-06-17
Nyheter

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top