5fd9316acae99

Nyheter

Oscar kör en av världens största tävlingar

Dew tour är en av säsongens allra största tävlingar och tre svenskar är klara att tävla i slopestylegrenen 11 december. Det är Emma Dahlström, Jesper Tjäder och Åka Skidors bloggare Oscar Wester.

Text: • 2014-12-03 Uppdaterad 2020-12-16

”Jag sticker till USA imorgon bitti, det blir lite träning, uppvärmning och shred ett par dagar innan tävlingen börjar. Sedan är det pang på rödbetan!”

Det är första gången som Oscar Wester är uttagen att köra Dew tour. I år firar tävlingen tioårsjubileum och den körs som vanligt i Breckenridge, Colorado.
”Det ska bli riktigt kul, det är första gången som jag är med och kör och det blir också min första tävling för säsongen. Jag skulle ha varit med på Freestyle CH i Zürich men jag hade fortfarande ont i knät, sedan en skada förra säsongen, så jag tänkte att det var dumt att köra när knät inte kändes helt hundra”, berättar Oscar.

Nu känns knät bra igen och han har tränat mycket styrketräning, cykling och löpning under hösten.
”Det känns starkt, vi var i Saas-Fee två gånger i höstas med landslaget. Första gången, i början av oktober gjorde det ont men andra gången, cirka tre veckor senare lossnade det och kändes skitbra. Hela formen känns riktigt bra.”

Oscar har fått se skisser över hur banan under Dew Tour kommer att se ut och han har bestämt sig för att köra dubbla volter i varje hopp.
”Jag hoppas att det är en bra bana som man får mycket fart i och skönt flow. Det är fyra hopp och jag kommer att köra fyra olika dubblar, men vilka trick det blir får ni se, det håller jag hemligt.”

Oscar kör en av världens största tävlingar
Foto: Johan Carlsson

Hur ser du på konkurrensen i tävlingen?
”Dew Tour, X-games och OS är de största tävlingarna som man kan köra och som det är ungefär lika stor konkurrens i. De absolut bästa i världen är med, det är det mesta motstånd man kan få.”

Hur är det att köra mot världens bästa åkare?
”För några år sedan då jag började köra stora tävlingar tänkte jag på att jag tävlade mot de bästa, det var häftigt och konstigt på samma gång. Numera känner jag inte så utan jag har vant mig. När man lär känna åkarna personligen och upptäcker att de inte är de supermänniskor, som man trodde i början utan de är som vilka som helst, känns det mer naturligt.

Under Dew Tour ska Oscar bo tillsammans med Jesper Tjäder. De stannar i USA till den 15 december, sedan blir det hem till Sverige igen.
”Just nu känns det sjukt skönt att åka härifrån, att lämna gråa Stockholm och ge vika åt skidabstinensen. Dew Tour kommer bli riktigt roligt och jag ska köra mitt bästa.”

Följ Oscars bravader i USA via bloggen.

Dew Tour innehåller grenarna slopestyle och superpipe, indelat efter skidor och snowboard, damer och herrar. Tävlingarna håller på i fyra dagar, för mer information samt schema över Dew Tour, kika in här.

Läs även: Oscar Wester ny bloggare på Åka Skidor

Text: • 2014-12-03
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen