5fd9315259d6b

Nyheter

Succé för Emma Dahlström i Dew Tour

Emma Dahlström kunde skratta sig lycklig hela vägen till prispallen. Efter två stabila åk med svåra railtricks slutade Dahlström på andra plats när finalen i slopestyle Dew Tour avgjordes under lördagskvällen.

Text: • 2014-12-14 Uppdaterad 2020-12-16

Sex tjejer gjorde upp i lördagens final och Emma Dahlström från Torsby kunde knappast få en bättre start på säsongen, då hon knep silvret i en av världens största tävlingar.

Hennes första åk var stabilt och landade på 76 poäng. Nästa åk gick bättre för Emma med större luftfärder och renare utföranden på railsen, vilket gjorde att hon ökade sin poäng till 82. Här är Emmas andra åk som tog henne till prispallen.

Det räckte dock inte hela vägen, amerikanskan Keri Herman vann med 87,50.

Direkt efter tävlingen fick en strålande glad Emma frågan om hur det kändes efter andraplatsen. ”Wooohoooooo”, fick hon fram.

När hon samlat sig lite så hade hon följande kommentar om hur andraplatsen hade gjorts möjlig.
– Jag cleanade upp det jag skulle göra också gjorde jag en fyra (450 graders rotation av från sista railet) som jag inte gjorde i kvalet. Jag gjorde det mesta ganska okej men jag flög lite långt så jag kunde ha fått lite mer poäng om allt hade gått perfekt men det är nog ett av de bästa åken jag har stompat någon gång på en tävling, så jag är grymt nöjd”, säger Emma till Svenska Skidförbundet.

Succé för Emma Dahlström i Dew Tour
Silvermedaljören Emma Dahlström, vinnaren av Dew Tour 2014 Keri Herman och bronsmedaljören Anouk Purnelle-Faniel.

Resultat:
1 Keri Herman, USA, 87,50
2 Emma Dahlström, Sverige, 82,00
3 Anouk Purnelle-Faniel, Kanada, 79,50

Här är vinnaråket med veteranen Keri Herman.

Ikväll avslutas Dew Tour med herrarnas finaler i slopestyle skidor och slopestyle snowboard. Svenskarna har stått sig bra i konkurrensen och har goda chanser till medalj. Klockan 19.00 kör Oscar Wester, Henrik Harlaut och Jesper Tjäder final och klockan 22.00 är det dags för snowboardfinal med Sven Thorgren. Se tävlingarna LIVE här.

Sven Thorgren sopade banan
Här är livestreamingschema över Dew Tour
Läs även: Oscar kör en av världens största tävlingar
Läs även: Stenhård konkurrens i Dew Tour

Text: • 2014-12-14
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen