5fd9314e25c1a

Nyheter

Dåliga förutsättningar för finalisterna

Besvärligt väder satte stopp för svenskarna i Dew Tour i går kväll. Finalerna i slopestyle skidor och snowboard hölls i Breckenridge och förutsättningarna var inte ultimata.

Text: • 2014-12-15 Uppdaterad 2020-12-16

Finalen bjöd inte alls samma uppvisning som kvalet gjorde. Snöigt väder, dålig sikt och starka vindar ställde till det för flera av åkarna under finalerna i går kväll. Många hade svårt att få fart i hoppen och nå landningarna och kunde därför inte satsa fullt ut.

Varken Oscar Wester, Jesper Tjäder eller Henrik Harlaut hade tillräckligt med fart med sig till sista hoppet. Oscar och Henrik hoppade inte sista hoppet i banan, då de förstod att de hade för lite fart och inte skulle nå landningen. Jesper hoppade men landade på nollen.

Dåliga förutsättningar för finalisterna
Oscar Wester blev bäste svensk.

Bäste svensk blev Oscar Wester på 67,50 poäng som han fick i sitt första åk. Wester var även bäste svensk i kvalet, då på 90,75 poäng. Han slutade totalt på en nionde plats i finalen i går. Henrik Harlaut kom på tionde plats och Jesper Tjäder på elfte.

Dåliga förutsättningar för finalisterna
Henrik Harlaut blev intervjuad i starttältet mellan första och andra åket. ”Jag ska bara köra på vad jag känner för att göra för trick när jag är ute i banan och så ska jag ha kul!” sa han.

Här är vinnaråket med amerikanaren Gus Kenworthy. 

Dåliga förutsättningar för finalisterna
Resultatlistan herrarna slopestyle skidor.

Sista finalen igårkväll var herrarnas snowboard slopestyle. Sven Thorgren ledde kvalet med ett riktigt pangåk på höga 92,75 poäng. Men under finalen ville det sig inte riktigt. Väderförhållandena blev något bättre under snowboardfinalen, det klarnade upp och vinden mojnade något men det var fortfarande åkare som hade svårt att få med sig fart och nå landningen i hoppen.

Dåliga förutsättningar för finalisterna
Sven Thorgren

Svens första åk såg riktigt bra ut men han föll i sista hoppet och i andra och sista åket gick han in och satsade allt. Tyvärr så hade han inte med sig tillräckligt med fart till sin backside 1080 i sista hoppet och landade på slutet av nollen, lyckades stå upp men satte i händerna i backen. Hade han landat en meter längre fram hade han haft en pallplacering.

– Det känns jävligt tungt just nu faktiskt. Jag trodde jag hade det, kände mig självsäker hela vägen och sen tappade jag all fart inför sista hoppet. I första åket strulade jag till det i setupsvängen men i det andra åket fick jag motvind, jag kände det när jag kom in mot de två sista hoppen och då ”steppade” jag fullt inför det andra men sedan räckte det ändå inte, säger Sven Thorgren i ett pressmeddelande.

Nu blev det istället amerikanaren Chas Guldemond som tog hem guldet. Sven Thorgren slutade på en åttonde plats.

Dåliga förutsättningar för finalisterna
Resultatlistan herrarna slopestyle snowboard.

Här är alla resultat för Dew Tour 2014.

Missa inte det bästa från skidvärlden!
Ja tack, jag vill prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev.
Text: • 2014-12-15
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen