Måns Hedberg på start.

Nyheter

VM-finaler i SNB och freeskiing slopestyle

Idag avgjordes snowboard slopestyle och freeskiing slopestyle i VM i Kreischberg.

Text: • 2015-01-21 Uppdaterad 2020-12-16

Niklas Mattson tog sig till semifinal men där tog det tvärstopp efter en överrotation i sista hoppet. Enda svensken som lyckades ta sig till final direkt i slopestyle snowboard var Måns Hedberg. Han fick en tung miss i första åket.

”Det är tråkigt när man har en plan och så bryts den i första åket, att man missar på ett hopp. Jag hade tänkt hämta hem det i andra åket men då hade jag samma problem. Nu i tredje åket tänkte jag att nu sätter jag det, men missade igen, jättetråkigt. Men jag är glad ändå, vi har fint väder och det gick ju bra på träningen och kval i alla fall”, säger Måns Hedberg till SVT.

Tre svenskar vidare till dagens final
Resultat för svenskarna i Air & Style

Amerikanen Ryan Stassel vann tävlingen med ett superåk, som gav honom 97.50 i poäng. På andra plats kom finnen Roope Tonteri, på 93.75. Trea blev amerikanen Kyle Mack som fick 92.75 poäng.

Måns Hedberg slutade totalt nia med poängen 69,75. Här är hans tredje åk och sista försök att nå pallen:

Snowboardåkaren laddar för fullt – ser inte pistmaskinen bakom hoppet
Inga svenskar tog sig vidare till dagens freeskiings slopestylefinal, både Erik Lundmark och Pontus Nordström hade problem i sina kvalåk.

– Slarvfel i första åket med switchtian som jag borde sätta ner vilket jag gör nio av tio gånger, men nu gjorde jag inte det. I det andra var det ännu mer slarv när jag skulle bromsa så halkade jag runt men det är sådant som händer och det bara på det igen. Det var skitkul att tävla och jag jävligt sugen att prova mer sådant här, absolut, säger Erik Lundmark till Svenska Skidförbundet.

Pontus Nordströms andra åk började med att han missade på det första railet, men sedan hittade han rytmen och fick till resten av åket enligt plan.
– Kul med VM premiär och kul med en rolig bana jag är besviken över att jag sketchade på ett så enkelt trick. Sen fick jag till resten av min line bra och det är jag nöjd över faktiskt”, säger han.

Vann freeskiing slopestyle-finalen gjorde Fabian Boesch från Schweiz, med poängen 92,60. Tvåa kom australienaren Russel Henshaw på 91,80 och på tredje plats hamnade amerikanaren Noah Wallace med poängen 82,40.

Trickskola: Lär dig att göra ski slide i vinter!

Så här sänds de kvarvarande VM-tävlingarna på SVT (svenskt deltagande i fetstil):

Tor. 22 jan Freeskiing halfpipe                   18.00-19.30 SVT2/SVT Play
Lör. 24 jan Skicross (kval)                       10.25-11.45 SVT Play
Lör. 24 jan Skicross (kval)                       13.05-14.15 SVT Play
Lör. 24 jan Snownboard Big Air               17.55-19.30 SVT2/SVT Play
Sön. 25 jan Skicross (finaler)                   11.55-14.15 SVT2/SVT Play


Text: • 2015-01-21
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen