Alta Ski Area är en av tre orter i USA som inte tillåter snowboarding.

Nyheter

Snowboardåkare stämmer skidort – hävdar diskriminering

Rivaliteten mellan skid- och snowboardåkare har pågått i urminnes tider. Men nu flyttas maktkampen från backen till rättssalen. Fyra snowboardåkare anklagar Utah Alta Ski Area för diskriminering – igen.

Text: • 2015-10-07 Uppdaterad 2020-12-16

62-årig snowboardåkare älskar att köra räcken

Det var förra hösten som en domare fastslog att snowboardåkare inte har en konstitutionell rätt att utöva sin sport på Utah Alta Ski Area. I ett försök att återigen häva förbudet försökte de fyra snowboardåkare som ledde stämningen att få en federal appellationsdomstol att återuppta fallet.

I deras överklagan hävdar de att Alta diskriminerar snowboardåkare och att de gjort om allmän mark till en privat country club som kontrolleras av ”exklusiva, elitistiska och diskriminerande åsikter”.

Alta Ski Area hävdar dock att förbudet inte är personligt, utan att det bara är affärer. Orten säger också att skidåkarna finner området fredligare och säkrare då de inte behöver oroa sig för att träffas snowboardåkare – vars åkställning skapar en blind fläck samt breda och vida svängar blir en fara.
Detta hävdar målsägarna är förlegade stereotyper som bara uppmuntrar splittringen mellan skid- och snowboardåkare.

Snowboardåkare stämmer skidort – hävdar diskriminering
Alta Ski Area är till för alla – i alla åldrar. Förutom snowboardåkare då.

Förra gången de båda parterna bestämde sig för att leka Ally Mcbeal fastslog alltså domaren att företaget, som har US Forest Service som uppbackning, har rätt att göra vad det vill med marken.

Alta är en av tre orter i USA där det är förbjudet att åka snowboard. Även Deer Valley och Mad River Glen i Vermont har likande förbud på sin mark.
Det är än så länge inte fastslaget när nästa rond är planerad.  

Snowboardåkare överlever lavin


Text: • 2015-10-07
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen