5fd92ee75b919

Nyheter

Åka Skidor går djupt i december

Åka Skidors 148 sidor jultjocka december har landat med en smäll i brevlådan. Följ med till Zillertal, Bormio, Almdalen och lär känna bergsguiden Tobias Granath och ärkegalningen Yuichiro Miura. Bland mycket annat.

Text: Åka Skidor • 2017-12-07 Uppdaterad 2021-12-07

Zillertal

Från orörd offpist till vild afterski. Österrikiska Zillertal överraskar på flera plan, även under en snöfattig vinter i Alperna.

Åka Skidor går djupt i december

Bormio

Fantastiska pister, vackra byar och kulinariska upplevelser utöver det vanliga. Henrik Hultberg gör ett återbesök i italienska Bormio för att se om drömmen från ett tidigare besök verkligen var sann.

Åka Skidor går djupt i december

Yuichiro Miura

Japanen Yuichiro Miura är den äldsta personen som stått på Mount Everests topp. Och var den första som gjorde ett försök att åka skidor utför dess sluttningar. Med blandad framgång.

Åka Skidor går djupt i december

Almdalen

Tre Årebor styrde skotrarna rakt ut i Jämtlands nordliga vildmark och möttes av både tyska turister med hundspann och orörda puderåk.

Åka Skidor går djupt i december

Tobias Granath

Han har gått från att vara ishockeyproffs i Chamonix (av alla ställen) till en eftertraktad bergsguide i Engelberg. Möt Tobias Granath.

Åka Skidor går djupt i december

SK United

Ett gäng svenska skidprofiler ger ungdomar från mindre privilegierade bakgrunder möjligheten att upptäcka skidåkningens värld.

Åka Skidor går djupt i december

5 för 5

Det ska vara hårda klappar i år. Åka Skidor tar en titt på fem grymma setups, och bergen där de är som allra mest hemma.

Åka Skidor går djupt i december

Hittar du inte senaste numret hos din vanliga tidningsnasare? Skriv in ditt postnummer här så får du upp vilka återförsäljare som ligger närmast dig.


Text: Åka Skidor • 2017-12-07
NyheterÅka SkidorBormioEngelbergJämtlandZillertal

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen