5fd92ed7f241f

Nyheter

Frestivalen Åre Sessions kommer tillbaka

En festival i skidmiljö gjorde i våras intåg i Åre under avslutningshelgen. Nu är det klart att succén kommer tillbaka i ett ännu mer maxat format.

Text: Gabriella Edebo • 2017-12-14 Uppdaterad 2020-12-16

Lite över ett år har gått sedan nyheten om den nya vinterfestivalen Åre Sessions presenterades. Visionen var att låta skid- och musikkultur mötas under skidsäsongens sista två dagar i Åre och världspremiären lockade över 8000 besökare till byn. Ett liftkort var allt som krävdes för att få tillgång till alla aktiviteter både på och nedanför berget och succén var ett faktum. Och nu är det klart att festivalen återvänder till Åre under säsongens sista helg den 27-28e april 2018.

 
”Vi hade aldrig i vår vildaste fantasi vågat tro att det skulle bli så bra uppslutning som det faktiskt blev. Vi är sjukt glada över responsen och har en massa idéer på hur vi ska fortsätta utveckla Åre Sessions, säger Liza Nilsson”, marknadsansvarig för festivalen.  


Frestivalen Åre Sessions kommer tillbaka
De första tre av totalt ett 20-tal artister som hittills släppts

I Åre har säsongen precis dragit igång men redan börjar bokningarna för avslutningshelgen trilla in. För de som var där i våras vet att Åre Sessions gjorde helgen till något utöver det vanliga och att så gott som varenda säng i byn var uppbokad.

”Festivalen tog hela Åre med storm i en härlig mix av skidåkning, musik och glädje. Att festivalen har gjort avtryck hos besökarna finns det inget tvivel om, eftersom vi redan nu ser att bokningarna trillar in till avslutningshelgen, säger Björn Broström”, marknadsansvarig på SkiStar Åre.
 
Nu riktas blickarna mot den kommande upplagan av festivalen. Åre Sessions 2018 kommer att göra nedslag den 27-28 april, och i det allra första artistsläppet presenteras tre av landets just nu främsta popnamn – Oskar Linnros, Tove Styrke och Janice.
 
”Vi är superstolta över detta första artistsläpp. Oskar Linnros har en av landets främsta popkataloger i ryggsäcken, och har därtill släppt ett av årets bästa svenska album. Tove Styrke håller på att få ett enormt genomslag internationellt, så det känns extra kul att få presentera en konsert med henne på hemmaplan. Och så Janice, som är ett av våra mest spännande framtidshopp”, fortsätter Liza Nilsson.

Frestivalen Åre Sessions kommer tillbaka
Allt från mindre spelningar till en tokfylld arena på Holiday Club. Foto: Åre Sessions

Den fullständiga lineupen kommer innehålla ett tjugotal namn, klubbar och DJ:s med fokus på den nordiska musikscenens just nu främsta namn. Utöver musik så ryktas det även om att det kommer läggas ett större fokus på olika dagsaktiviteter kring festivalen såsom toppturer, freeride sessions, skidskolor och yoga.

Även i år slopas den klassiska festivalbiljetten och det är fortsatt liftkortet som fungerar som entrébiljett till konserterna. Festivalen kommer att husera på olika scener och platser runtom i Åre, och de exakta formerna för detta kommer att presenteras löpande under året.

”Vi märkte att det fanns ett superstort intresse av att aktivera sig även på dagtid och vill, tillsammans med en massa grymma lokala aktörer, lyfta dessa aktiviteterna till nästa nivå under 2018”, avslutar Liza Nilsson.
 
Bakom Åre Sessions står tungviktaren i festival-sammanhang Luger, som bland annat är arrangörerna bakom Way out West. De har också slagit sig samman med ett kreativt kollektiv av partners, lokala aktörer och eldsjälar, som tillsammans har ritat ut ramarna för det här nya konceptet för en festival.


Text: Gabriella Edebo • 2017-12-14
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen