Foto: Freeride World Tour / ©JBERNARD

Foto: Freeride World Tour / ©JBERNARD

Freeride World Tour

Xtreme Verbier: ny plats, ny tid men körs samma dag

På grund av ett skifte i förhållanden måste Xtreme Verbier flyttas tilll ett annat tävlingsface.

Text: Peter Nilsson • 2021-03-22 Uppdaterad 2021-03-23

Tävlingsledningen meddelade idag att årets upplaga av Xtreme Verbier, som körs imorgon (tisdag), inte kommer att köras på den plats där tävlingen oftast körs. På grund av förändringar i snötäcket på det ökända tävlingsfacet Bec des Rosses kommer det inte gå att genomföra bra och säkra tävlingar där. Tävlingsstarten har istället flyttats till den lite lägre halvan av berget, även kallad Petit Bec, till höger om den ordinarie starten sett nerifrån.

Även starttiden har flyttats. Sändningen börjar 08:00 och första start beräknas 08:30. Live-sändningen och startlistor hittar du HÄR.

I filmklippet nedan förklaras grunden till flytten.Text: Peter Nilsson • 2021-03-22
NyheterFreeride World Tour

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top