Foto: www.czech-ski.com

Världsmästerskap

Svenska landslaget utför på grönt underlag

Äntligen var det dags för VM i grässkidåkning och svenska landslaget var självklart på plats.

Text: Linn Wiklund Wandrup • 2021-09-13 Uppdaterad 2021-09-13

Världsmästerskapen i grässkidåkning har arrangerats varannat år sedan 1979 och nu var det dags igen, denna gång i Tjeckien. Det svenska landslaget som i år består av debuterande Lovisa Wennerholm samt Carl Söderlund och Edvard Nord tävlade i flera åk.

Foto: www.czech-ski.com

Under flera dagar tävlade Sverige mot grässkidåkare från hela världen i den Tjeckiska staden Stitna. Det blev till slut ingen pallplats för Sverige, men Carl, Edvard och Lovisa höll glada miner ändå med flera fina slutresultat.

Grässkidåkning

Gräsåkningsskidorna som utvecklades på 1960-talet har ett larvfotsliknande band som löper runt en skena. Pjäxorna känner man igen från klassisk alpinskidåkning. Förutom själva skidan är den stora skillnaden mellan grässlalom och klassisk slalom framförallt underlaget, gräs och snö, vilket innebär stora skillnader i hur man åker. Det går till exempel inte att sladda eller ploga med grässkidorna, som man kan med alpina skidor, och för att få stopp på farten får man göra en sväng uppåt i backen.

Grass Ski Sweden


Text: Linn Wiklund Wandrup • 2021-09-13
NyheterGrasskiGrässkidorTjeckienVM

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen